DUBBEL DRAMA: Zanger NICK CAVE verliest tweede zoon in zeven jaar tijd (eerst Arthur (15), nu Jethro (30)

0

(Beeld: CP/Bleddyn Butcher

Nick Cave verliest een tweede zoon in zeven jaar tijd. jethro Lazenby (30), de oudste zoon van de Australische zanger Nick Cave, is twee dage nadat hij op vrije voeten kwam, overleden. Zeven jaar geleden verloor de zanger al een andere zoon, Arthur (15).


“Met veel verdriet kan ik bevestigen dat hij gestorven is,” meldt NickCave in een verklaring, die verder vraagt om respect voor de privacy van zijn familie. De doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.

Jethro Lazenby, die ook de naam Jethro Cave hanteerde, was een fotograaf, acteur en model. Hij werd in 1991 geboren in de Australische stad Melbourne en ontmoette z’n vader pas voor het eerst toen hij acht was – Cave had op dat moment namelijk al een relatie met een andere vrouw. “Dat was een moeilijke tijd”, vertelde de zanger in 2008. “Ik zal er eeuwig spijt van hebben dat ik Jethro geen aandacht heb geschonken tijdens die eerste jaren van z’n leven, maar gelukkig hebben we op dit moment een prima verstandhouding.”


Jethro was geen leiverdje en kwam meerdere keren in aanraking met justitie. In 2018 bijvoorbeeld nadat hij zijn vriendin had aangevallen. Eerder dit jaar verdween hij weer in de cel in nadat hij zijn moeder Beau Lazenby had aangevallen tijdens een ruzie in Melbourne.  Volgens zijn advocaat was bij Jethro schizofrenie vastgesteld. Hij werd twee dagen voor zijn dood vrijgelaten, onder de voorwaarden dat hij moet afkicken en z’n moeder twee jaar lang niet mocht bezoeken.

In 2015 verloor Cave zijn toen vijftienjarige zoon Arthur, nadat die onder invloed van LSD van een klif in Brighton viel. De zanger heeft in totaal vier kinderen: Luke, Earl, Arthur en Jethro. Arthur en zijn broer Earl zijn Caves zonen met zijn huidige partner Susie Bick.

Vandaag gaat een nieuwe documentaire over Cave – ‘This Much I Know To Be True’ – in premiere waarin de zanger nog zegt: “Ik ben veel gelukkiger dan ik vroeger was”, vertelt hij daarin. “Ik zie mezelf niet langer als een muzikant of schrijver, maar wel als een echtgenoot en vader, die muziek maakt en schrijft.”