Dries Roelvink: ’Ik zie Martien Meiland veranderen zodra de camera aangaat’

0

Dries Roelvink zet vraagtekens bij de echtheid van Martien Meiland. De volkszanger denkt dat Martien een goed acteur is. “Ik heb grote twijfels over de echtheid van Martien Meiland. Ik zie hem veranderen zodra de camera aangaat.”

Dat  de familie Meiland binnenkort een tijdje onder de armoedegrens leven zoals de families Roelvink en Frgoer ook al eens deden Effe geen cent te makken vindt Roelvin leuk, zo overtelde in De Perstribune van Omroep Max. “Het lijkt me hilarisch, alles wat die mensen aanraken verandert in goud”, aldus Roelvink. Van Martien Meiland heeft de zanger echter geen hoge pet op. “Ik heb grote twijfels over de echtheid van Martien Meiland. Ik zie hem veranderen zodra de camera aangaat.”


Roelvink zelf vindt het ook moeilijk om zichzelf te zijn voor de camera. “Als de camera gaat draaien ben ik me daar ook wel bewust van. Wie dat totaal niet heeft is Dave, mijn oudste zoon. Daarom ziet men hem graag in allerlei programma’s verschijnen. Die verandert totaal niet, is totaal zichzelf. Dat vind ik echte tv. En Meiland, daar heb ik mijn twijfels over.”

Dries Roelvink is op tv niet bereid om aan alles maar mee te doen. “Met mij moet je geen hele enge dingen gaan doen. Ik ben al een paar keer benaderd voor Wie is de Mol? en Expeditie Robinson. Maar die programma’s gaan mij te ver. Dan ga ik te ver weg uit mijn comfortzone. Dan mis ik mijn dagcrème en mijn gel. En bij Wie is de Mol? zie ik ze ook hele gekke opdrachten doen. Daar stuur ik m’n zoons (Dave & Donny red.) wel naartoe.”


In zijn recent verschenen biografie is Dries Roelvink open over zijn grote angsten. Zo is hij hypochonder, dat komt voort uit zijn grote angst voor de dood. “De hele dag houd ik mezelf maar bezig met leuke dingen.” Op die manier hoeft Roelvink er niet aan te denken. Hij had er een mooi gesprek over met Kees van der Staaij, maar die heeft Roelvink niet kunnen helpen. “Ik dacht, zelfs hij weet het niet,” vertelde hij zondag in De Perstribune.