Drie verdachten aangehouden: Peter R. de Vries vecht voor zijn leven

0

Peter R. de Vries is zwaargewond en vecht voor zijn leven. Dat heeft Femke Halsema zojuist gezegd tijdens de persconferentie van de Amsterdamse driehoek over de aanslag. Er is een brute, laffe misdaad gepleegd, aldus Halsema. Ze noemt De Vries ‘voor ons allemaal een nationale held’. Er zijn inmiddels drie verdachten aangehouden.

Een mogelijke vluchtauto is aangehouden met twee verdachten. Daar zit de mogelijke schutting bij. Dat zegt politiecommissaris Frank Paauw tijdens de persconferentie van de Amsterdamse driehoek over de aanslag. Nog een derde verdachte is elders in Amsterdam aangehouden. Zijn rol wordt nog onderzocht.


De Vries werd eerder op de avond, rond 19.30 uur in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam, niet ver van de studio van RTL Boulevard, waar hij te gast was geweest neergeschoten. Al snel werd duidelijk dat hij in het hoofd was geraakt.

Op videobeelden is te zien dat de 64-jarige De Vries roerloos op de grond ligt in een straat nabij het Leidseplein in Amsterdam. De politie is op zoek naar camera- en videobeelden van het incident, maar vraagt nadrukkelijk de beelden niet op sociale media te delen.