DRAMA: Zangeres Yuli Minguel dacht dat dochtertje in haar draagzak sliep: ‘Maar ze was overleden’

0

(Beeld: RTL)

Zangeres Yuli  (43) vertelde in Better Than Ever op emotionele wijze hoe ze haar dochtertje verloor. ,,Ik dacht dat ze aan het slapen was, maar ze was overleden.’’


In Better Than Ever ontvangen Martijn Krabbé en Waylon artiesten die ooit ver gekomen zijn in een talentenjacht en leren kijkers de oud-deelnemers opnieuw kennen. Oud Idols en Voice Holland-deelnemer z9ngt nog altijd, maar er is een donkere periode geweest waarin de zangeres zelfs geen muziek kon luisteren.

“Dat is gebeurd toen ik een ongeluk gekregen heb met mijn kind”, vertelde ze gisteravond aan Martijn Krabbé. ,”Ik bracht haar naar de opvang, samen met mijn tweeling. Een heel mooie tweeling. Ik had haar borstvoeding gegeven en toen dacht ik dat ze aan het slapen was. Maar ze was niet aan het slapen. Ze was overleden.’’ Alles gebeurde terwijl Minguel haar dochtertje in een draagzak droeg.


Nu jaren later zet Minguel zich in voor ouders die hun kind zijn verloren bij een ongeluk waar zij bij betrokken waren zich niet hoeven te schamen. “Je mag je verhaal delen. En misschien kan je aan een ander laten zien dat je niet alleen bent. Veel van die moeders en vaders verstoppen zich. Je kunt ze eigenlijk niet zien. Ik wil laten zien dat je hier niet alleen in bent.”

Als Minguel haar verhaal vertelt  pakt ze het dekentje van haar dochtertje dat ze heeft meegenomen. “Dan voel ik extra die energie”, vertelt ze. Martijn Krabbé kan zijn tranen niet echt bedwingen. “Het geeft me kracht. Dat is het. Het geeft me kracht.”