DRAMA OP OUDEJAARSDAG! Been man TINEKE SCHOUTEN geamputeerd

0

Het jaar 2021 is voor Tineke Schouten geëindigd in een nachtmerrie. Haar man Hans Brunyanszki (77) belandde oudejaarsavond in het ziekenhuis waar de artsen tot de conclusie dat amputatie van zijn been onvermijdelijk was. Er was geen andere optie!

Een emotionele Hans Brunyanszki belt op de laatste dag van het jaar vanuit het Universitair Medisch Centrum Utrecht met De Telegraaf en vertelt: “Mijn been is afgezet.” De man van Tineke lijdt al jaren aan suikerziekte. Door de ziekte raken zijn aderen verstopt en helen de wonden aan zijn voet niet. “Het kon niet langer meer. Vijf dagen geleden kwamen de artsen tot de conclusie dat amputatie onvermijdelijk was. (…) Er was geen andere optie!”


Drie jaar geleden werd Hans Brunyanszki (77) met spoed geopereerd aan zijn zieke hart. Het leven van de echtgenoot van comédienne Tineke Schouten (67) werd toen door vijf bypasses op het nippertje gered. Een jaar later belandde Hans wederom in het ziekenhuis. Na een val van de trap in hun Almeerse villa brak hij zijn bekken.

Dat Hans zelf belt met Privé heeft een reden. “Ik wil, voordat het via een ander kanaal uitlekt, graag zelf mijn verhaal doen. Op dit moment wordt Tineke gevolgd door een cameraploeg. Er wordt van haar namelijk een documentaire gemaakt. Mijn ziekenhuisopname en de schok die dat bij mijn vrouw teweeg heeft gebracht, is ook gefilmd. Die documentaire zal pas in mei op televisie vertoond worden, maar dit trieste relaas zit er dus wel in en daar heb ik uiteraard geen bewaar tegen!”


Maar Hans blijft optimistisch blijkt uit zijn verhaal in De Telegraaf. “Maar ik ben een doorzetter en ga positief de fysiotherapie in. Natuurlijk trekt dit een enorme wissel op de familie, maar ik wil van niemand gejank aan mijn bed. En ik wil zeer beslist dat Tineke gewoon doorgaat met haar werk. Ik ben er nog…en dat is het allerbelangrijkste!”