Dragons’ Den Michel Perridons laat ex van schilderij halen: ‘Wilde het in de fik steken!’

0

(Beeld: NPO}

Wat doe je met een ex die prominent naast je op een schilderij staat dat je voor veel geld hebt laten maken. Dragons’ Den Michel Perridons wilde het schilderij met zijn ex eerst in de fik steken, maar besloot uiteindelijk de kunstenares die het werk maakte te vragen over de ex heen te schilderden.


Het was Kunstenares Sylvie Overheul die het schilderij waar Perridon en zijn ex-lief op figureerden maakte, zo vertelt hij op de site van quotenet. ‘Tot in den eeuwigheid’ en toch ook wel een stukje ijdelheid, zo resumeert hij zijn stillevende evenbeeld-wens. ‘Ik ben de kasteelheer en dit past bij het pand. Net zoals hier een butler en een dienstmeisje lopen, als of het nog een beetje 1872 zoals ik hier leef.”

De prijs van het doek? 15.000 euro, inclusief nabewerking, want de liefde ging over en izj verliet zijn kasteel. “Ik wilde het eerst in de fik steken, weet je dat. Maar ik heb er genoeg voor betaald. Toen heb ik Syl gebeld met de vraag of ze in staat was om dat stukje weg te halen en het mooi te maken met alleen mij erop. En dat is gelukt, hè Syl?’


Overheul op de site van het zakenblad: “het is eigenlijk anderhalf portret geworden. Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost die hele nabewerking. Ik hoop het nooit meer te doen… Hout, hout, hout! Ik moest eerst schuren en dan ga je over je schilderij heen en dat doet dan gewoon pijn. Létterlijk.” Of ze er tevreden over is is de vraag? Resoluut: ‘Anders gaat het m’n atelier niet uit!’