Doutzen Kroes zet een punt achter modellencarrière (topmodel zegt klaar te zijn met de corruptie…)

0

Doutzen Kroes zet een punt achter haar carrière. Het topmodel zegt klaar te zijn met de corruptie. Het voormalig Victoria’s Secret-model zegt tot dit inzicht te zijn gekomen in de coronacrisis.

“Toen corona kwam postte ik: ’Thank you corona.’ Ik dacht: ’Dit is zo’n inspiratie.’ Want zo kun je het ook zien. Je kunt ook kijken naar de zelfreflecties die we allemaal met elkaar meemaken, omdat je naar binnen keert en niks meer kan. Mijn sneltrein kwam tot stilstand en ik kon uitstappen,” zegt ze in een podcast van Isa Kriens.


Doutzen zag in dat ze eigenlijk alles heeft. “Een leuk gezin, gezonde kinderen, een leuke man, mooie familie en allemaal lieve mensen om me heen. Waarom doe ik eigenlijk wat ik doe en wat zijn mijn beweegredenen, vroeg ik me af. Toen dacht ik: ’Ik ga nog één keer de opdracht afmaken die ik al in mijn agenda heb staan om te ervaren of ik het met mijn hart of m’n hoofd doe.”

“Samen met mijn man Sunnery James reed ik naar Parijs waar ik die laatste shoot had. Ik heb toen in een half uur een post (een bericht op Instagram waarin ze kritische vraagtekens plaatst bij het coronabeleid en wat tot veel ophef leidde, red.) helemaal uitgeschreven. Later zat ik in de studio, drukte ik op ’send’ en vielen alle lichten uit. Ik voelde zo’n geluksmoment. Dat ik met de wereld mocht delen hoe ik er echt in sta en hoe ik me voel. En ook dat ik heel veel vrijheid voelde dat ik dit werk niet meer wilde doen. Ik besloot: ’Ik ga mijn agentschap bellen, ik ga niet meer door, ik vind het eigenlijk wel heel fijn zo’. Misschien is dit een pauze, maar misschien is dit ook wel mijn pensioen. Misschien ga ik nooit meer beginnen, maar wie weet.’’


Doutzen vervolgt met: “Ik ben in bepaalde landen geweest waar mensen niks hebben. Ik heb me altijd ingezet voor ongelijkheid en wil zó graag dat de wereld eerlijk verdeeld is. Op een gegeven moment ontdek je dat het misschien wel kan, maar dat het misschien zo in stand wordt gehouden. Toen dacht ik: ’Laat alles maar gewoon zitten.’ Ik wil dit werk ook helemaal niet meer doen. Ik wil niet meer bijdragen aan al die corruptie. Ik wilde niet meer voor merken werken waar ik niet helemaal achter stond. Al jaren niet. Je doet het ene corrupte ding na het andere. Ik wil alleen nog maar zuiver zijn.’’

Doutzen lag de afgelopen tijd flink onder vuur door haar coronakritische uitspraken en posts op sociale media. Ook haalde ze het nieuws toen bleek dat ze het afgelopen jaar duizenden euro’s aan coronasteun heeft ontvangen.