Doutzen Kroes: ’Ik laat me niet dwingen om het vaccin te nemen en accepteer niet dat ik vanwege medische status wordt buitengesloten’

0

(Beeld: Instagram Doutzen Kroes)

Doutzen Kroes laat zich niet dwingen om zich tegen corona in te laten enten. Na een mediastilte van ruim een half jaar maakte Doutzen haar comeback op social media om de wereld te laten weten met de boodschap: “Ik laat me niet dwingen om mijn gezondheid te bewijzen om zo mee te kunnen doen in de samenleving. Ik accepteer niet dat mensen vanwege hun medische status worden buitengesloten.”


Het model zette een lang, Engelstalig, bericht op Instagram waarin ze zich weer eens uitspreekt tegen het coronavaccin. Ze roept mensen op haar voorbeeld te volgen en zich ook ’uit te spreken voor hun vrijheid’.

Doutzen, bjna een half jaar afwezig op social media, voelt zich door de aangekondigde coronamaatregelen toch genoodzaakt om weer van zich te laten horen omdat ze ’de ongerechtigheid die zich voor onze neus afspeelt niet langer meer kan negeren’.


Volgens het voormalig topmodel hebben andere mensen haar  ’hoop en kracht’ gegeven. “Ik laat me niet dwingen om het vaccin te nemen. “Ik laat me niet dwingen om mijn gezondheid te bewijzen om zo mee te kunnen doen in de samenleving. Ik accepteer niet dat mensen vanwege hun medische status worden buitengesloten.”

Doutzen  noemde eerder coronatesten bij kinderen ’diep triest’. “Diep triest dit!”, schreef Doutzen in een reactie op een Instagram-bericht waarin stond dat kinderen na afloop van een coronatest een dapperheidsdiploma krijgen. “Propaganda! Blijf van onze kinderen af!!!!”, gaat ze verder. Ook haar man Sunnery James uit zijn onvrede. Wow… tenenkrommend!.”.

Twitteraars zetten “toen hun vraagtekens bij de deskundigheid van het model op het gebied van het coronavirus. “Help, daar is onze deskundige mevrouw Kroes weer”, schreef iemand.

Doutzen suggereerde eerder ook dat de media, de farmaceutische industrie, regeringen en grote bedrijven verkeerde motieven zouden nastreven.

 View this post on Instagram

 

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen)