DOORBRAAK? ‘Duitse politie vindt op kelderruimte in volkstuintje in Hannover tijdens zoektocht naar Maddie McCann’

0

DOORBRAAK? De Duitse politie is bij graafwerken in de zaak rond de verdwijning van de Britse peuter Madeleine ‘Maddie’ McCann op een kelderruimte gestoten die tot nu toe onbekend was. Het is nog niet duidelijk of de gevonden kelderruimte ook iets met de verdwijning van het Britse meisje te maken heeft.

Dinsdag vonden de rechercheurs de restanten van de fundering van een inmiddels afgebroken tuinhuis. Men kon zien hoe grote stenen werden weggehaald met een bulldozer. De grond wordt vandaag verder uitgegraven met een graafmachine.


Onder de overblijfselen van de fundering hebben de speurders nu een verborgen kelderruimte aangetroffen die mogelijk toebehoorde aan het voormalige tuinhuis, zo schrijft Bild. Het is nog niet duidelijk of de gevonden kelderruimte ook iets met de verdwijning van het Britse meisje te maken heeft.

De destijds driejarige kleuter was in 2007 met haar ouders op vakantie in het Portugese Praia da Luz, toen ze spoorloos verdween uit het huis waar ze met haar ouders verbleef. De ouders zaten op het tijdstip van de verdwijning wat verderop met Britse vrienden te dineren in een restaurant.


Begin juni kwam de 43-jarige Duitser Christian Brückner in beeld als mogelijk betrokkene bij de vermissing. Hij zit nu in het Duitse Kiel vast voor een drugsmisdrijf. Volgens de lokale krant Hannoversche Allgemeine heeft de man een tijd in Hannover gewoond. De Duitse politie gaat ervan uit Maddie niet meer in leven is en door Brückner is omgebracht.

Eerder deze maand werd in Portugal ook al, in waterputten, naar het lichaam van McCann gezocht.