‘Door zijn agressie in het ziekenhuis beland‘ – Johnny de Mol bedreigd en gechanteerd door ex Shima!

0

(Beeld: NPO/Facebook Shima Kaes)

De liefdesrelatie tussen Johnny de Mol en Shima Kaes mag dan al jaren over zijn nu dreigt Shima met een boek vol roddel en achterklap over haar tijd binnen de familie De Mol te publiceren. Zo beweert Shima door de agressie van Johnny in het ziekenhuis te zijn beland. De familie De Mol zou publicatie kunnen voorkomen door diep in de buidel te tasten.


Shima Kaes, die zes jaar geleden een relatie had met Johnny zou werken aan een biografie waarin ze intieme details over de familie en over haar relatie met de presentator zou willen delen.

Twee juridische adviseurs van Kaes zouden Johnny, John en Johnny’s moeder Willeke Alberti via een deurwaarder hebben laten weten dat zij bereid was ‘aantoonbaar bewijsmateriaal’ aan hen over te dragen in ruil voor een financiële schikking, schrijft De Telegraaf. De advocaat van de familie, Peter Plasman, noemt die actie in de krant ‘een doorzichtige en ranzige poging om de familie De Mol geld af te troggelen’.


De familie De Mol heeft maandag officieel aangifte tegen de auteurs van de brief gedaan van afdreiging, een artikel uit het wetboek van strafrecht waar maximaal vier jaar gevangenisstraf op staat. Johnny de Mol en zijn vader John voelen zich gechanteerd omdat in de deurwaardersbrief wordt gesuggereerd dat ze negatieve publiciteit over het liefdesleven van Johnny in een nog te verschijnen boek kunnen afkopen door een schikking te treffen met een ex-vriendin.

Talpa-baas John de Mol zegt in De Telegraaf: “Over onze rug wordt op een goedkope manier een boek vol roddel en achterklap onder de aandacht gebracht. In het geval van dreiging doen wij altijd aangifte bij de politie. Dat hebben wij bij eerdere bedreigingen ook altijd gedaan.”

In de gewraakte brief wordt gesuggereerd dat Kaes door agressie van Johnny de Mol jaren geleden in het ziekenhuis behandeld moest worden. “Mijn cliënt is bereid met u te overleggen om te bezien of u een dwingende verplichting van moraal en fatsoen jegens haar voelt in deze privékwestie en of u daar uiting aan zou willen geven door middel van een schikking met u, alvorens het boek te koop zal zijn”, citeert de krant uit het schrijven.

Volgens De Mols advocaat Plasman is de brief een vorm van afdreiging. “Er mogen van de heren adviseurs geen advocaten bij en er wordt aangedrongen op een ’schikking’, lees: betaling, vóór het verschijnen van een boek over de familie. Met de impliciete mededeling dat Shima Kaes niet over de relatie met Johnny zal praten wanneer de familie De Mol tijdig zal betalen. Dat de brief ook nog eens betekend is door een deurwaarder aan de ouders van Johnny maakt de afdreiging des te duidelijker.”

In de aangifte – in bezit van De Telegraaf – stelt Plasman namens zijn cliënt Johnny de Mol dat diens relatie met Kaes turbulent was. “In de relatie vonden met enige regelmaat confrontaties plaats, soms vrij heftige. Beide partners lieten zich daarbij niet onbetuigd. Er zijn handtastelijkheden geweest van beide kanten, van mishandeling is echter geen sprake geweest”, aldus de letterlijke tekst van de aangifte.“Het doen uitbrengen van het exploot aan de ouders van Johnny de Mol kan geen andere bedoeling hebben gehad dan het ook aan de ouders overbrengen van de boodschap dat de familie De Mol negatief in de publiciteit zal worden gebracht indien er niet geschikt zal worden. (…) De poging afdreiging richt zich dan ook tegen de ouders van Johnny de Mol”, aldus de aangifte, die geldt als een verzoek aan het Openbaar Ministerie om tot strafvervolging over te gaan.

Eind april 2015 vroeg Johnny vriendin Shima nog ten huwelijk. In 2016 zouden ze het jawoord geven, maar een maand na de aanzoek was het over en uit. Het stel was sinds begin 2014 samen, en woonde sinds oktober 2014 samen in Amsterdam.

Later vertelde ze in Grazia over de breuk: “Ik begrijp dat mensen zich afvragen waarom wij plotseling uit elkaar zijn gegaan, na zo’n korte verloving. We hadden serieuze trouwplannen, maar helaas mocht het niet zo zijn. Johnny riep vaak dat hij rustiger was geworden en dat dat wilde randje eraf was. Hij wilde zich graag settelen en met mij een gezin stichten. Wij waren tot over onze oren verliefd. Dan besluit je om te gaan samenwonen om elkaar beter te leren kennen. Dat ging dan ook goed, het eerste halfjaar, maar je leert elkaar pas écht goed kennen als je een tijdje met iemand samenleeft. Ik ben een vrouw met hoge normen en waarden, vooral in een liefdesrelatie.”

“Toen Johnny mij ten huwelijk vroeg ben ik ervoor gegaan, omdat ik er op dat moment in geloofde, in hem geloofde. Maar dan blijkt het weer niet goed te zitten: het was niet wat ik er in mijn periode van ‘verliefd zijn op’ van had voorgesteld. Dat was een grote teleurstelling. Toen ik met een aantal feiten werd geconfronteerd, was ik heartbroken. Ik kan je dit vertellen, we zijn niet op een heel chique manier  uit elkaar gegaan en ik ben er lang kapot van geweest. Logischerwijs denk ik er nog regelmatig aan. Tot de dag van vandaag zijn we in ieder geval niet on speaking terms. Wat de exacte redenen zijn van onze breuk is een privékwestie. Het laatste wat ik kan  zeggen: Je kunt wel iets graag willen, maar tussen iets graag willen en het ook kunnen, zat een grote afstand.”