DOOR HET STOF – Argentijns Caras biedt excuses aan voor plussize-cover Amalia

0

Het duurde een paar dagen, maar na alle commotie over de plussize-cover van kroonprinses Amalia heeft het Argentijnse blad Caras  nu eindelijk excuses aangeboden. “We erkennen dat we een fout hebben gemaakt, zonder kwaadwillende bedoelingen”, schrijft hoofdredacteur Liliana Castaño. “De media zijn spiegels van onze samenleving en van alle veranderingen die er op de wereld plaatsvinden. We leren allemaal, ook de media.”

De gewraakte foto van koningin Máxima en haar oudste dochter prinses Amalia werd vorige week vrijdag gemaakt in de tuin van paleis Huis ten Bosch. ‘De oudste dochter van Máxima toont trots haar ‘plussize’ luidde de tekst op de cover van Caras. die kreet lokte op  sociale media een storm van kritiek uit.


De focus op het lichaam van Amalia (16) werd massaal veroordeeld. Twee van de twee grootste kranten van Argentinie. Clarín en La Nacion trokken direct van leer over de stigmatiserende opmerkingen van Caras, het tijdschrift dat op de voorpagina ook vermeldde dat prinses Amalia eerder slachtoffer was van pesten, maar de onvoorwaardelijke steun heeft van haar ouders. Kortom, aldus het blad, ‘een prinses die haar puberteit zonder taboes beleeft en haar figuur van echte vrouw verdedigt’.

LEES OOK: Coronakilo’s prinses Amalia – ‘De oudste dochter van Máxima toont trots haar ‘plussize’