Doodsoorzaak onbekend: MAFS-trouwambtenaar Walter Vermeer (49) plotseling overleden

0

Married At First Sight-trouwambtenaar Walter Vermeer is op 49-jarige leeftijd overleden. Het is niet duidelijk wat de doodsoorzaak is. De familie doet daar geen uitspraken over. Walter Vermeer was de afgelopen jaren een van de vaste gezichten van kijkcijferhit Married At First Sight.

Afgelopen seizoen trouwde de Tilburger onder anderen Lars en Lizzy in het succesvolle tv-programma als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. ‘Zo’n toffe, spraakzame en energieke man. Veel te jong voor dit trieste bericht’, laat Lars weten via Stories. ‘Bizar. Iemand die je eigenlijk niet eens heel goed kent, maar toch een persoon waar je gelijk van denkt: wat ben jij een mooie gozer!’ laat Mick weten bij een kiekje van zijn trouwdag met Daisy, waar Walter natuurlijk de trouwambtenaar was.


Vermeer trouwde in het programma ook kandidaten Chantal Huf en Henk van de Ven. Aan Shownieuws laat Chantal weten: “Ik kreeg het te horen in de MAFS app. Het is ongelofelijk en verschrikkelijk. Ik heb veel en goed contact met Walter gehad. Het was een super leuke man, begripvol en goed om mee te praten.” Ook in eerdere seizoenen van het programma sloot Vermeer huwelijken af.

Twee weken geleden was Vermeer nog op tv te zien als presentator voor Wij zijn jong, die jongeren helpen ontwikkelen. Naast zijn werk als trouwambtenaar was hij in te huren als dagvoorzitter, spreker en trainer. Hij heeft samen met zijn echtgenote Chantal twee kinderen gekregen.


RTL noemt het overlijden van Vermeer ‘intens verdrietig”. “Alle makers en betrokkenen bij het programma Married At First Sight gaan hem ontzettend missen, Walter was een fantastische man om mee samen te werken. We wensen zijn familie en naasten heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies,” zegt een woordvoerder van het programma weten aan BuzzE.

MAFS-Presentator Carlo Boszhard reageert geschokt op het nieuws. Bij een foto die hij op Instagram plaatst schrijft hij: ‘Wat vreselijk dat Walter is overleden. Hij was een lieve vakman en geweldig om mee samen te werken. Ik wens zijn familie en naasten heel veel kracht en liefde met het verwerken van dit verlies.’