Doodsbange culi-koningin Miljuschka: Altijd bang dat mijn dochtertje niet wakker wordt

0

Culi-koningin Miljuschka Witzenhausen dochtertje Felina vierde gisteren haar achtste verjaardag. Reden voor de presentatrice en voedingsdeskundige op Instagram haar hart te luchten in een emotionele oproep over haar dochtertje Felina. “Elke nacht hoop ik dat ze geen aanval krijgt.”

Miljuschka (34) vierde de verjaardag van haar dochter met taart en slingers, maar vertelde dat de zorgen om het welzijn van haar dochter Felina, die aan epilepsie lijdt, er altijd zijn. “Dit jaar kan er door corona geen collecte worden gedaan voor het epilepsiefonds, maar we hebben het geld wel hard nodig,” aldus de presentatrice. “Het is een vervelende aandoening die je beperkt in je vrijheid. Fietsen, zwemmen en wandelen kan ze niet.”


Ze vervolgt: “Medicatie houdt de grote aanvallen tegen, maar als de structuur wegvalt zoals de laatste tijd, is het nogal bal. Elke nacht hoop ik dat ze geen aanval krijgt. Hoe vaak we al niet met gierende sirenes zijn afgevoerd, omdat ze niet meer uit zichzelf wakker werd…”

Miljuschka, dochter van Astrid Holleeder, spoort haar volgers dan ook om te doneren. “Al is het maar 2 euro. Er moet nog veel onderzoek naar gedaan worden.” Afgelopen september doneerde Miljuschka haar prijzengeld dat ze won bij Dance Dance Dance, 25.000 euro, aan het epilepsiefonds. “Je kind verliest een bepaalde vrijheid, die het zou moeten hebben’’, zei ze toen.


Miljuschka kreeg met haar ex Tycho Veldhoen twee kinderen: Rembrandt Tycho (8) en Felina Stientje. Sinds 2017 leeft ze samen met videoproducer Philip van Ierschot.