Donald Trump haalt uit naar Meghan Markle: ‘Ik wens Harry veel geluk. Hij zal het nodig hebben”

0

Donald Trump heeft uitgehaald naar Meghan Markle na een video waarin zij en prins Harry de Amerikanen oproepen om te gaan stemmen. ‘Ik wens Harry veel geluk. Hij zal het nodig hebben’, was de boodschap van de huidig president.

In een filmpje voor Time riepen Meghan Markle en haar echtgenoot Harry de Amerikanen op om in november hun stem uit te brengen bij de presidentsverkiezingen. “Iedere verkiezing is de belangrijkste verkiezing uit ons leven”, zei Meghan. “Maar deze is het echt. Wanneer we stemmen, zetten we onze waarden om in actie en worden onze stemmen gehoord.” Harry riep daarop de Amerikanen op om aanzetten tot haat, foute informatie en online negativiteit af te wijzen. Geen van beiden noemde een van de twee presidentskandidaten: Joe Biden en huidig president Donald Trump’, maar dei laatste zag het blijkbaar als een stemadvies voor zijn concurrent Biden. .


Toen hem op een persconferentie gevraagd werd naar de video, die volgens de journalist ‘mensen aanmoedigde om voor Joe Biden te stemmen’, antwoordde Trump: “Ik ben geen fan van haar. Ik zal je dit zeggen ik wens Harry heel veel geluk. Hij zal het kunnen gebruiken.”

Nu Meghan en Harry in Californië wonen, kan de voormalig actrice die de Amerikaanse nationaliteit gaan stemmen. Harry kan daarentegen geen stem uitbrengen omdat hij (nog) geen Amerikaans staatsburger is.


Meghan Markle en Prins Harry verhuisden 14 maart naar Amerika, net voordat het coronavirus ook in Amerika om zich heen greep. Bij die verhuizing was vooral de vraag wie de security van Meghan Markle en Prins Harry in de Vernigde Staten zou gaan betalen.

Trump niet zo tweette hij: ‘Ik ben een goede vriend en bewonderaar van de Queen [Elizabeth] en Engeland. Er is bekendgemaakt dat Harry en Meghan, die vertrokken zijn uit Engeland, permanent in Canada zouden verblijven. Nu hebben ze Canada ingeruild voor Amerika, maar Amerika zal niet betalen voor hun security. Zij moeten betalen!’

Een woordvoerder van Meghan Markle en Prins Harry liet daarop weten: ‘De Duke en Duchess van Susses hebben geen plannen de Amerikaanse overheid om veiligheidsservices te vragen. Er zijn al afspraken gemaakt, gefinancierd door privé-geld.’

Share.