DOMPER OP GELUK! Vriend BZV Annemiek is chronisch ziek (en staakt behandeling)

0

Een domper op het geluk van boerin Annemiek (26) en nieuwe liefde Charlie-Robinson Poortvliet (34)! Charlie is chronisch ziek. Hij leidt aan de ziekte van Lyme en heeft inmiddels de strijd tegen zijn ziekte gestaakt.

“Na jarenlang progressief achteruit te zijn gegaan, besloot ik begin 2013 eindelijk door de medische molen te gaan”, schrijft Charlie op zijn website over zijn ziekte waarvan de artsen in eerste instantie dachten dat het om het Chronische-vermoeidheidssyndroom, maar de chronische Ziekte van Lyme bleek te zijn.


Charlie werd tot 2017 behandeld, maar heeft toen de strijd opgegeven. `Na jaren van behandelen en vechten was ik er wel klaar mee. Ik heb geaccepteerd dat ik nooit meer helemaal zal genezen en 70 procent van mijn kunnen het maximaal haalbare is. Waar de focus eerst op behandelen en genezen lag, ligt deze nu op het leven binnen mijn grenzen.”

Uit het verhaal op zijn website blijkt dat de ziekte van Lyme niet zijn enig medisch ongemak is. Hij laat weten een drietal co-infecties heeft gehad van Lyme, is behandeld voor teelbalkanker en een  blindedarmontsteking en kinkhoest heeft gehad en ook is getroffen door zowel de nieuwe als de oude variant van Pfeiffer heeft gehad.