Pagina titel ...

Doe Maar annuleert niet alleen afscheidstournee, maar doek valt ook definitief voor band

0(Beeld: doemaar.nl)

Niet alleen de “Lijf aan lijf-tournee” is geannuleerd als gevolge van de ziekte van zanger/bassist Henny Vrienten (73), maar het doek valt ook definitief voor de band. Twee weken geleden trad Doe Maar nog op Belgische bodem op het festival Crammerock, niet veel later kreeg Henny Vrienten te horen dat hij een ziekenhuistraject in moet om zijn ziekte te bekampen.Nog maar een paar dagen geleden maakte de concertorganisator Mojo nog bekend dat er vanwege de beperkte zaalcapaciteit, door de coronamaatregelen, extra data aan de afscheidstour van Doe Maar werden toegevoegd. En nu is het doek voor altijd gevallen voor de band nu Henny Vrienten te horen heeft gekregen dat hij zo ernstig ziek is dat optreden er niet meer in zit.

Drie weken geleden liet Vrienten nog op Instagram weten dat hij de weken aftelde. ‘We komen eraan!’, schreef hij bij een selfie van de bandleden en de crew. Een maand geleden uploadde de zanger een filmpje waarin hij premier Rutte toezong. ‘We gaan het land in, jee! Ik oefen mijn vingers blauw’, zong hij terwijl hij zichzelf op gitaar begeleidde.

In een telefonisch gesprek met het management van de Belgische omroep VRT blijkt dat het nieuws ook voor hen zeer onverwacht komt. Volgens manager Van Ommeren betekent dit in de praktijk wellicht ook het definitieve einde van de legendarische Nederpop-band.

In een gezamenlijk statement staat te lezen dat Henny en de andere Doe Maar-leden enorm uitkeken naar de afscheidstournee die eerder al werd uitgesteld vanwege corona: “We betreuren allen dat de tour geen doorgang kan vinden en wensen Henny veel beterschap en sterkte.”

Vrienten gaat nu een ziekenhuistraject aan om zijn ziekte te bekampen. Het management van Doe Maar vraagt expliciet om de privacy van Henny en zijn gezin te respecteren.

Doe Maar maakte vooral furore in de vroege jaren 80 met hits als “De bom”, “Pa” en “1 nacht alleen”. In 1984 splitte de groep terwijl de “Doe Maar-mania” nog volop woedde. In 2000 kwam er de langverwachte reünie. Hun laatste concert op Belgische bodem dateert nog maar van 3 september jongstleden op het festival Crammerock.


Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();