‘Document toont dat Epstein meisje beval seks te hebben met prins Andrew’

0

Prins Andrew kan zijn borst nat maken… Stukken die zijn vrijgegeven in de rechtszaak van Jeffrey Epsteins vermeende handlanger Ghislaine Maxwell, bewijzen zwart op wit dat pedomiljardair Epstein geprobeerd heeft om de Engelse prins Andrew seks te laten hebben met een minderjarig meisje.

Het document stamt uit een rechtszaak van 2015, die draaide om Epstein, Maxwell en Virginia Giuffre, een vrouw die claimt door zowel Epstein, Maxwell als Andrew te zijn misbruikt. schrijft de Britse krant The Guardian. Of andrew inderdaad seks met de destijds 17-jarige Virginia heeft gehad staat niet zwart op wit.


Volgens de Britse krant heeft Epstein op zijn privé-eiland in de Amerikaanse Maagdeneilanden het meisje de opdracht gegeven dat zij de Britse prins Andrew moest verleiden tijdens een grootschalige sekspartij en na afloop om hem moest rapporteren wat er was gebeurd. p die manier kon Epstein ‘belastend materiaal’ verzamelen.

Het gaat bijna zeker om Virginia, maar in het rapport wordt zij aangemerkt als Jane Doe, een Engelse naam waarmee anonieme personen worden aangeduid. Volgens de krant tonen andere stukken aan dat prins Andrew geprobeerd heeft om een voor Epstein voordelige deal te sluiten, als de multimiljonair zou bekennen dat hij tientallen minderjarige meisjes heeft misbruikt. De Britse prins ontkent met klem alle aantijgingen en heeft ook de beschuldiging van Virginia Giuffre ontkend.


Gisteren, vrijdag, werd bepaald dat in de rechtszaak van Maxwell  advocaten van de misbruikte vrouwen onder meer een e-mailcorrespondentie tussen Epstein en Maxwell mogen inzien en werd ook een 350 pagina’s tellende getuigenis van Giuffre openbaar gemaakt.

De zaak rond Ghislaine Maxwell en Jeffrey Epstein kwam begin juli in een stroomversnelling toen Maxwell werd opgepakt in New England. Ze wordt verdacht de miljardair geholpen te hebben met het ronselen van minderjarige meisjes die door Epstein en – mogelijk – zijn vrienden misbruikt werden.

Epstein zelf werd op 10 augustus 2019 dood aangetroffen in zijn cel in het MCC New York. Hij zou zelfmoord gepleegd hebben.