Dochtertje NIENKE PLAS, nog geen jaar, moet opnieuw hartoperatie ondergaan

0

(Beeld: CP/Wiki)

Het dochtertje van vlogster Nienke Plas, Harley die nog geen jaar oud is, moet binnenkort voor de tweede keer worden geopereerd aan haar hart. Dochter Harley heeft een aangeboren hartafwijking.


Nienke Plas (37) en haar man Resley (38) delen het nieuws op Instagram. ‘We gingen voor een check-up naar het ziekenhuis, een normale controle afspraak zoals deze de afgelopen tijd iedere twee maanden heeft plaatsgevonden’, begint Nienke haar verhaal. Daar krijgt zij te horen dat het de kindercardioloog slim lijkt om Harley nog voor de winter opnieuw te laten opereren. ‘Ik wist dat dit eraan zat te komen en was mijzelf daarop mentaal aan het voorbereiden. En toch, wanneer deze woorden uitgesproken worden, komt het binnen alsof een deur open slaat door de harde wind’, aldus Nienke.

Na het gesprek loopt Nienke met Harley en een trillende onderlip richting de lift. In de auto belt ze man Resley om het nieuws te delen, die haar gerust probeert te stellen. ‘Haar ogen en lach stellen mij gerust. Ze is gesneden uit het hout van twee soldaten. Net als haar broer. Haar hartje zal mooi worden opgelapt en Harley zal er als een strijder in gaan én uitkomen, net als de vorige keer.’


Harley is het derde kind van de vlogster en haar man Resley. Ze hebben ook twee zoons.