Dochters SIGRID KAAG bang dat ze wordt vermoord en zoon wil niet dat zijn moeder op visite komt

0

De dochters van minister van Financiën Sigrid Kaag vrezen dat hun moeder op een dag wordt vermoord en haar zoon heeft liever niet dat zijn moeder bij hem op visite komt. De D66-leider erkent dat haar gezin het liefst heeft dat ze stopt met de politiek om alle bedreigingen aan haar adres.

In het programma College Tour dat komende zondag wordt uitgezonden, zeggen de dochters van Sigrid Kaag te vrezen dat hun moeder op een dag wordt vermoord. Daarop werd de D66-leider emotioneel en erkende ze dat haar gezin het liefst heeft dat ze stopt met de politiek om alle bedreigingen aan haar adres. Hoewel ze nog geen besluit heeft genomen over haar toekomst, zegt ze wel dat de mening van haar gezin meeweegt bij de beslissing.


Kaag zei vrijdag overvallen te zijn door het filmpje dat haar in College Tour werd getoond. “Ik wist dat ze een boodschap hadden ingesproken, maar ik dacht dat er iets zou komen over dat ik vroeger niet kon koken en nu nog steeds niet, maar dat de aangebakken pannenkoeken lekker zijn. Iets luchtigs. Ik ben trots op ze dat ze de moed hebben kunnen vinden dit te zeggen.”

Niet alleen haar dochters hebben last van de bedreigingen die Kaag krijgt. Ook haar man en zoon lijden eronder, vertelde. “Mijn zoon wil niet dat ik op bezoek kom, pas als ik gestopt ben. Hij komt wel bij ons. Maar je wilt niet op straat nageroepen worden om wat je moeder doet.”


Volgens Kaag is het klimaat in Nederland ‘vergiftigd’. “Kijk naar Geert Wilders die al jaren de hoogste staat van beveiliging moet krijgen, er is in ons land een glijdende schaal van verergering. Ik ben niet van suiker. Maar het is een continue weging of je met dit werk door wilt gaan.” Kaag denkt er nog niet aan te stoppen met de politiek.