DJ Wijnand breekt live op 3FM: ‘Jullie hebben je vader niet meer vast kunnen houden’

0

3FM-dj Wijnand draaide voor twee vrienden het nummer Hald mich ‘s vas van Neet oet Lottum draaien omdat hun vader vandaag werd. bij de aankondiging van het nummer werd Wijnand overvallen door emoties: “Ik weet: jullie hebben hem niet meer vast kunnen houden.”

Vervolgens zegt Wijnand met gebroken stem: “Het ding is: twee vrienden van mij, Rob en Paul… Hun vader kreeg begin december corona. En hij is vorige week aan de gevolgen van corona komen te overlijden.”


Terwijl hij tegen de tranen vecht, vervolgt hij: “En vandaag wordt hij begraven. Ik wilde deze aan mijn jongens opdragen. Ik wil ze heel veel sterkte wensen vandaag. Ik weet: jullie hebben hem niet meer vast kunnen houden. Niet zoals het zou moeten zijn. En ik voel jullie pijn. Deze is voor jullie.”

Na afloop zegt een nog altijd ontroerende Wijnand: “Ik hoop dat deze nog veel meer aangevraagd wordt. Ik hoorde gisteravond dat de begrafenis vandaag was en ik kon er niet voor hun zijn. Ik wilde er toch even bij stilstaan met dit liedje.”