‘Dirk speelt soms 25 ruggen (25.000 euro) per dag’: Kuijt gehoord als getuige in onderzoek goksite van Haagse godfather Piet S.

0

De politie heeft informatie dat Dirk Kuyt en Wesley Sneijder hebben gegokt hebben op de illegale goksite Edobet, die wordt gekoppeld aan de bende van Piet S. Ze zijn inmiddels verhoord als getuige in het onderzoek naar de criminele organisatie van de Haagse ‘godfather’ Piet S. Kuijt zou soms 25 ruggen (25.000 euro) per dag gegokt hebben. Sneijder ontkent.

In heimelijk afgeluisterde gesprekken hoorde de politie, zo schrijft hat AD, dat Sneijder en Kuyt regelmatig via Edobet zouden gokken. “Dirk Kuyt speelt soms 25 ruggen (25.000 euro) per dag,” hoort de politie in de gesprekken. In een ander gesprek wordt gesteld dat Sneijder gokschulden niet aflost. Daarom zouden hij en zijn familie ‘het ziekenhuis ingetrapt moeten worden’.


Kuyt is, zo schrijft de krant, in februari van dit jaar twee keer verhoord door de politie. In die verhoren, gelezen door dee krant, geeft hij toe dat hij op Edobet heeft gespeeld, nadat hij zijn actieve carrière als voetballer had beëindigd. Hij speelde op krediet. “Ik liet het vaak staan op de site, maar soms kreeg ik uitbetaald. Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand. Ik vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen.” Volgens Kuyt speelde hij niet om er rijk van te worden. “Ik kreeg wel eens contant uitbetaald. Ik speelde niet om het geld, maar ik vond het leuk om te spelen.” Sneijder ontkent in een verhoor, dat plaatsvond in januari 2021, dat hij op de site heeft gespeeld.

Strafrechtdeskundigen vertellen het AD dat met name Kuyt zich zorgen zou moeten maken, omdat het aannemen van cash geld op tankstations zou kunnen duiden op witwassen. De vermeende man achter de site, Piet S., wordt verdacht van grootschalige en wereldwijde soft- en harddrugshandel, witwassen, mishandeling en deelname aan een criminele drugsorganisatie.


Goksite Edobet verstrekte een krediet aan spelers, waarna winst of verlies contant worden verrekend. Vaak gaat het daarbij om bedragen van 10.000 euro. Of in het geval van Dirk Kuyt om ‘25 ruggen per dag’. bij zijn verhoor vertelde Kuijt de rechercheurs dat hij ‘via andere voetballers’ hoorde hoe hij moest spelen. Hij kreeg een telefoonnummer, stuurde aan appje aan de gebruiker met dat nummer en kreeg daarna een inlog en een wachtwoord. Vervolgens kreeg hij een krediet om mee te spelen. “Ik kreeg wel eens contant uitbetaald. Ik speelde niet om het geld, maar ik vond het leuk om te spelen. De site lijkt erg op Unibet,” zegt Kuyt tegen de politiemensen aan de andere kant van de tafel. Zij vragen hem de betaling verliep ,,Ik liet het vaak staan op de site, maar soms kreeg ik uitbetaald. Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand. Ik vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen,” zo citeert het AD uit de verhoren.

Kuyt blijkt niet de enige voormalig topvoetballer over wie in afgeluisterde gesprekken gesproken blijkt te zijn. Het is Wesley Sneijder. Die ontkent zelf gegokt te hebben.

De twee voetballers hebben inmiddels in De Telegraaf gereageerd. Sneijder: “Toen ik keihard kon bewijzen dat dit niet waar was, was dit verhaal afgedaan.” Dirk Kuijt: “De periode dat ik gokte via Edobet ligt inmiddels ver achter me en ik word liever niet meer herinnerd aan deze tijd.”

LEES HET COMPLETE VERHAAL BIJ HET AD