Dirk Ploeger (67), de keeper die samen met JOHAN DERKSEN op stap was bij kaarsincident: ‘We hadden de vrouwen voor het uitkiezen en zeker geen gebrek aan belangstelling’

0

(Beeld: SBS/William Rutten)

Dick Ploeger heet dé keeper met wie Johan Derksen op stap was toen hij een duizend uren kaars tussen de benen van een dronken, bewusteloze, vrouw zette. Ploeger: ‘Ik was verbijsterd toen ik het hoorde. Zo ken ik hem niet.’ Of Ploeger ooit met Derksen en blote vrouwen op één kamer is beland wil de nu 67-jarige Ploeger niet zeggen. Wel zegt hij: “We hadden de vrouwen voor het uitkiezen en zeker geen gebrek aan belangstelling.”


Dick Ploeger (67) was dé keeper waar Derksen in zijn uitzending Vandaag Inside op doelde; de man die als 17-jarige er volgens Derksen bij was toen hij een dronken, bewusteloze vrouw met een kaars had gepenetreerd. Een dag later kwam hij daar op terug en zou hij die kaars alleen tussen haar benen hebben gezet. Weer een dag later hield Derksen de eer aan zichzelf en kondigde aan te stoppen op tv. Gisteren, vrijdag, maakte Talpa bekend dat het programma Vandaag Inside niet meer terugkeert op televisie.

De man die het verhaal van Derksen kunnen bevestigen, Dick Ploeger, bevestigt het verhaal van Derksen niet en herinnert zich dit incident ook niet, laat hij in zijn woning in Wildervank aan het AD weten. Ploeger kan zich ook niets bij het verhaal van Derksen voorstellen. “Want zo is hij niet. Ik hoorde een verhaal dat een beetje was aangedikt. Dit kon niet waar zijn. Die ervaring had ik niet. En later bleek ook dat het verhaal werd afgezwakt.”


Ploeger wil niet zeggen of hij ooit met Derksen en vrouwen op één kamer is beland, maar vertelt aan de krant wel dat voetballers in Veendam destijds, begin jaren zeventig, hoog in aanzien stonden. “We waren een soort god. Het vertier was hier in de tijd de voetbalvereniging Veendam en één discotheek. Als je daarbij betrokken was, was je al gauw populair. We hadden de vrouwen voor het uitkiezen en zeker geen gebrek aan belangstelling. Maar voor de rest was ik vooral nog een kind van 17.”

Nu het Openbaar Ministerie (OM) heeft aangekondigd een onderzoek aan naar het het verhaal van Derksen te oden is de kans groot dat dat OM ook bij Ploeger zal aankloppen. “Ik lig er geen nacht wakker van. Ik weet er niets van. Dat zal ik ook tegen de politie zeggen als ik word opgeroepen.”

Ploeger, die vaak naar Vandaag Inside keek, vindt het jammer dat het programma nu van de buis verdwijnt. “Nu krijgen we alleen nog maar politiekcorrecte meningen op tv. Niemand die nog durft te vertellen wat hij echt denkt. Dat deed Derksen wel,” zegt hij tegen de krant.