Dionne Stax in doodsangst over zieke moeder

0

Presentatrice Dionne Stax (35) heeft de afgelopen maanden in doodsangst gezeten over haar moeder (66), die niet alleen een grote cyste in haar buik had maar ook meerdere kwaadaardige plekjes waardoor ze chemotherapie diende te ondergaan.

2020 begon goed voor Dionne en haar familie. Dionne’s zusje, die in Barcelona woont, beviel in januari van haar eerste kindje. “Mijn ouders en ik zijn meteen naar haar toe gegaan. We stonden in het ziekenhuis, ik had die kleine baby vast, dat was echt heerlijk. En op dat moment werd mijn moeder onwel. De hele nacht hebben we op de eerste hulp gezeten…”, vertelt Dionne in een groot interview met JAN Magazine.


Terug in Nederland blijkt uiteindelijk dat haar moeder een grote cyste in haar buik heeft en dat er ook meerdere kwaadaardige plekjes op de foto’s te zien zijn. “Toen moest ze de medische molen in. Chemotherapie, een operatie en nu weer chemo. Het is pittig.”

“Nadat mijn moeder was geopereerd en weer naar thuis mocht, kwam er een infectie overheen. Dat begon ’s nachts. Mijn zus was vanuit Barcelona overgekomen, de hele nacht zaten we samen aan mijn moeders bed. Ze had echt zo’n pijn. Ze probeerde zich nog wel een beetje sterk te houden, maar ze kon niet liggen, niet zitten.”


De vooruitzichten zijn inmiddels weer goed nu na alle behandelingen alle verkeerde cellen weg zouden moeten zijn. Dionne Stax: “Ik hoop zo dat we eind dit jaar met de familie bij elkaar kunnen zijn en kunnen proosten op een heel gezond 2012.”

Dionne Stax vindt het nog steeds ingewikkeld dat er over haar privéleven wordt geschreven. De presentatrice noemt het ‘vervreemdend’ om over zichzelf te lezen in de bladen. “Dat went echt nooit. In de eerste weken toen ik bij de NOS presenteerde, werd mijn oma van negentig jaar al gebeld door de roddelrubrieken. Zij belde mij daarna en zei: ‘Schat, ik hoor net dat je zwanger bent.’ ‘Nee oma’, zei ik, ‘dat ben ik niet’,” aldus Stax in haar gesprek met JAN.