Dierenwelzijnorganisaties: ‘Gordon promoot met puppy Toto dierenmishandeling’

0

Volgens dierenwelzijnorganisaties promoot Gordon promoot met zijn puppy Toto ‘dierenmishandeling’. Volgens de Hondenbescherming is puppy Toto ‘een voorbeeld van een hondje met schadelijke uiterlijke kenmerken’.

De Honderbescherming schrijft in een Facebookbericht: ‘Toto is een zogenaamde kortsnuit. Een type hond dat door mensen vaak aandoenlijk en schattig gevonden wordt. Helaas moeten deze kortsnuiten hun zogenaamde schattigheid bekopen met een leven lang benauwd zijn, met rugpijn vanwege een scheefgroeiende ruggengraat en zeer korte ingegroeide staartjes. Toto is een voorbeeld van een hondje met schadelijke uiterlijke kenmerken. Aandacht hieraan geven staat gelijk aan het -onbedoeld- promoten van dierenmishandeling’.


Naast de Hondenbescherming zegt ook Dier & Recht dat Gordon met Toto dierenmishandeling promoot. Een stelling waar de zanger het niet mee eens is. Hij zegt dat organisaties niet genoeg kennis hebben. “Het spijt me dat ik een hondje heb genomen die het helemaal naar zijn zin heeft en die gewoon volledig gezond is en dat er weer instanties zijn die gewoon zonder enige kennis of wat dan ook weer moeten reageren. Ik word er zó moe van, echt. Het is zo hartverscheurend. Zo’n beestje wat gewoon helemaal gezond is en goed is. En dan lopen rellen…”

“Ik zweer je, soms denk ik wel eens: wanneer doe je het nou goed? Als je een beestje zo’n huis kan geven… Jonge, jonge, jonge. Gewoon geen woorden voor, echt. Daar lusten de honden geen brood van. Get a f*cking life, echt. De Koninklijke Hondenbescherming… Nou, echt, lik mijn reet!”, kaatst hij op Facebook.


De organisaties gedragen zich niet professioneel meent Gordon. “Laat ik voorop stellen dat een oordeel vellen over een dier op afstand en gebaseerd op foto’s of filmpjes voor zo’n serieuze aangelegenheid enorm onprofessioneel is. Ik begrijp dat het belang van de hond voorop staat en heb dan ook enorm m’n best gedaan om zo goed mogelijk voorzorg te nemen op eventuele doorfok. Dit raad ik dan ook iedereen aan bij de aanschaf van een korte snuit.”

“Echter met dit soort persberichten, zonder vooraf contact op te nemen, stook je enorm op en creëer je een sfeer die gewoonweg demoniserend werkt! Ik ben vandaag nog met hem naar de dierenarts geweest en Toto is zo gezond als een vis.”

De Hondenbescherming ziet het ook niet zitten dat de zanger de reeks Toto Los Met Gordon wil maken. ‘Honden willen hond zijn. Lekker door de modder rauzen, met de houder op stap en vooral heel veel hun neus gebruiken. Toto zal niet blij worden val al het gesjouw, in zijn jonge leven continu figureren in tv-settings. Door zijn leeftijd en omdat hij bij gebrek aan neus weinig lucht krijgt. Toto is het beste gebaat bij een situatie waarin hij zo veel mogelijk hond kan zijn, en hij met bescherming en geborgenheid kan opgroeien. Alstublieft, als u het beste met dieren voor hebt, cancel dan dit programma.

Gordon: “Er is nooit sprake geweest van een tv-programma, maar is dit een initiatief van mijzelf om via FaceTime wat positiviteit te brengen bij diegene die het nu zo hard nodig hebben. Zodat ik de liefde van Toto, waar ik nu zelf zo van geniet, kan delen.”