Diederik Gommers zegt ‘nee’ tegen Paul de Leeuw en ‘nee’ tegen All You Need Is Love

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Diederik Gommers heeft ‘nee’ gezegd tegen Paul de Leeuw en ‘nee’ tegen Robert ten Brink. De Leeuw de arts, die tijdens de coronacrisis een bekend gezicht is geworden op televisie, strikken voor zijn Sinterklaasshow en Robert ten Brink voor zijn All You Need Is Love op Kerstavond.

Dat vertelde Gommers in de podcast Vraag aan Gommers van BNR Nieuwsradio op de vraag of hij na de coronacrisis een bekend gezicht op televisie blijft. “Ik ben door Paul de Leeuw gevraagd of ik mee wilde doen aan de Sinterklaasshow. En ook ben ik benaderd of ik bij All You Need Is Love iets wilde doen. Dat ga ik echt allemaal niet doen”, aldus Gommers, die ook nog een mening heeft over tv-spelletjes. “Ga mij alsjeblieft niet vragen om mee te doen met allemaal quizzen op tv. Ik ben ook helemaal niet de slimste mens.”


Gommers schuift wel aan bij diverse talkshows om informatie te geven over corona en alles er omheen. De arts oogst daarmee voornamelijk lof. Gommers, ic-arts in het Erasmus MC en lid van het OMT, is onaangenaam verrast door de toename van het aantal besmettingen de afgelopen dagen. Hij ziet daarom graag dat de huidige maatregelen tot na kerst van kracht blijven.

Een algemene versoepeling met kerst ziet hij niet zitten. “We hebben allemaal de neiging om wat perspectief te hebben, ik ook. Om samen kerst te vieren.” Maar tot het vaccin er is, is het volgens Gommers verstandiger om vol te houden. “Sla kerst een keertje over.” Als OMT-lid staat hij wel achter de suggestie om de kerstvakantie voor scholen met een week te verlengen. “Dat lijkt mij een mooie oplossing.”


Share.