Tweedehands auto van Mr Bean verkocht voor 11 miljoen euro

0
Rowan Atkinson (60), Mr. Bean, heeft zijn exclusieve, paarse, McLaren F1 met tien miljoen euro winst verkocht. Atkinson had twee ongevallen met de wagen, een lichte kop-staartaanrijding en een zware crash met een brand die zijn verzekering een rekening van 1,2 miljoen euro opleverde.


Acht miljoen Britse pond, oftewel 10,8 miljoen euro, vroeg de dealer in luxe auto’s Taylor & Crawley in Londen namens Mr. Bean voor zijn McLaren F1. Hij kreeg 10.9 miljoen, want dat betaalde een Engelsman voor de McLaren F1 van Mr Bean.

En dan was de auto niet bepaald schadevrij, want Atkinson botste er twee keer mee. In 1999 parkeerde hij zijn auto tegen een Austin Metro in 1999 en in 2011 raakte hij met hoge snelheid in Peterborough van de weg af waarbij de auto zwaar beschadigd raakte. Het kostte zijn verzekeraar meer dan een miljoen euro om de auto te laten repareren door McLaren Special Operations.


Atkinson, inmiddels 60, kocht de auto in 1997 voor 540.000 pond. Hij heeft er niet meer dan 65.000 kilometer mee gereden. Wat de reden is dat Atkinson afscheid neemt van zijn speeltje blijft een beetje vaag, maar het zou te maken kunnen hebben met zijn recente echtscheiding die ‘nogal in de papieren loopt’. Rowan Atkinson ruilde een jaar geleden zijn vrouw Sunetra Sastry na een huwelijk van 23 jaar in de 31-jarige actrice Louise Ford nadat zij samen hadden gespeeld in het toneelstuk Quatermaine’s Terms.

Atkinson kreeg de hoofdprijs voor zijn auto, want vorig jaar werd er nog een McLaren F1 GTR verkocht voor rond de 5 miljoen euro.