BINNENKIJKEN – Klusjesman WILLEM HOLLEEDER verkoopt zijn Amsterdamse grachtenpand voor 10 miljoen

0
Hij verrichte hand en spandiensten voor Willem Holleeder en regelde ook een flat in Huizen voor de topcrimineel. En voor hij de klusjesman van Holleeder werd regelde hij ook van alles voor de in 1991 geliquideerde topcrimineel Klaas Bruinsma. Maar zelf werd de klusjesman, in het dagelijks leven mede-eigenaar van acht huidtherapieklinieken, er blijkbaar ook niet slechter, want het unieke Amsterdamse grachtenpand dat hij verkoopt moet tien miljoen opbrengen.

Volgens de site van de Parkstad Klinieken, gespecialiseerd in huidtherapieën, biedt Dhr. drs. Fr. de Mari een aandachtig luisterend oor aan zijn patiënten. Maar dat deed De Mari ook aan tal van beroepscriminelen, waaronder de in 1991 geliquideerde Klaas Bruinsma en meer recent aan Willem Holleeder. Ook zou de arts goed bevriend zijn geweest met de geliquideerde criminelen John Mieremet en Sam Klepper.


Contacten die hem blijkbaar geen windeieren hebben gelegd, want de 66-jarige De Mari biedt zijn Amsterdamse woning aan voor maar liefst 10 miljoen euro. Zelf betaalde hij er in 2007 nog maar ruim €2,8 miljoen voor. Voor dat geld krijgt u een woonoppervlakte 826 m2 met zes slaapkamers die ieder een eigen badkamer hebben. De keuken is voorzien van topapparatuur van het peperdure merk La Cornue. En de inrichting van het pand mag bijzonder genoemd worden…

In mei 2015 onthulde De Telegraaf dat de van liquidaties verdachte Holleeder vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught waar hij geen contact met de buitenwereld mocht hebben desondanks kans zag De Mari klusjes voor hem te laten opknappen. Frans de Mari zou ook een flat in Huizen voor de topcrimineel geregeld hebben.


De Mari kwam in contact met de Amsterdamse penoze toen de dermatoloog en cosmetisch arts in de jaren tachtig en negentig bijkluste in het Amsterdamse YabYum, het luxebordeel van Theo Heuft. Hij had daar als taak de prostituees van Heuft op ziektes te controleren.

Zijn advocaat Geert-Iem Roos bevestigde twee jaar geleden dat zijn cliënt zware jongens als klant en kennis had. “Mijn cliënt is een professional. Hij heeft als klanten advocaten, journalisten, maar ook dit soort jongens als Holleeder. Met sommigen bouw je een relatie op. Soms ontstaat er ook een vriendschap. De Mari is een sociaal mens. Hij helpt wel eens. Dat criminelen iets fout doen, betekent niet dat mijn cliënt iets doet wat niet mag.” De Mari werd dan ook gehoord door Justitie over zijn contact met Holleeder.

Theo Heuft, destijds eigenaar van YabYum weet dat De Mari voor Holleeder bevriend was met de in 1991 geliquideerde topcrimineel Klaas Bruinsma. “Ik ken De Mari als een boodschappenjongen van de onderwereld. Dat is hij geworden toen De Mari in Yab Yum mijn prostituees controleerde op allerlei ziekten. Hier maakte De Mari kennis met de zware penoze. Hij verrichtte tegen flinke betaling allerlei hand- en spandiensten voor Klaas Bruinsma toen die vastzat.”
Het grachtenpand dat De Mari nu in de verkoop heeft voor 10 miljoen is overigens goed beveiligd. ‘Uitgebreid alarmsysteem met camera’s en intercom, bedienbaar via o.m. I Phone etc.‘ prijst de verkopende makelaar aan die lyrisch is over het pand.

Prachtig statig rijksmonument daterend uit 1755. Het huis is recent op zeer bijzonder hoog niveau volledig gerestaureerd met een nieuwe fundering. Het geheel is van een ongekende verfijning en met behulp van originele en eerste kwaliteit materialen gerestaureerd. Dit stijlvolle grachtenhuis is van een internationale allure en heeft een woonoppervlakte van 826 m2 (NEN). Het beslaat 6 woonlagen en is werkelijk weergaloos. Authentieke vloeren, witjes, plafondschilderingen, een lift die nog wordt afgebouwd en alle moderne techniek van nu. Het enige grachtenhuis met gasverlichte lantaarns. Zoveel uniek kleurengebruik met oude pigmenten, sprakeloos, verfijning en prachtig schilderwerk houtsnijwerk. Er is een verbazende synergie tussen huis en inrichting maar ook zonder de antieke inrichting is dit huis van een ontzagwekkende klasse. Het huis heeft ruime vertrekken en is een prachtige combinatie van een harmonieuze, representatieve, monumentale sfeer met alle hedendaagse comfort. Ook aan veiligheid is veel aandacht besteed.

Share.