Dee van der Zeeuw: ‘Drie miskramen in een jaar waaronder buitenbaarmoederlijke zwangerschap’

0

(Beeld: Instagram)

Dee van der Zeeuw heeft het afgelopen jaar drie miskramen gehad. De 24-jarige vlogster deelde het nieuws wat zij eigenlijk niet wilde delen. “2021 zou het jaar worden waarin wij ouders zouden worden. Je kent de risico’s, je weet dat het niet allemaal vanzelf hoeft te gaan maar dit verwacht je nooit. Afgelopen jaar hebben wij drie miskramen gehad waaronder een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.”


“Dit is nieuws wat je eigenlijk niet wilt delen maar wat helaas wel de werkelijkheid is”, begint Dee haar bericht op Instagram. Dee en haar vriend Lars hielden het nieuws van de eerste miskraam dan ook voor zichzelf “ervan uitgaande dat het ‘de volgende keer’ wel goed nieuws zou zijn”. “Nu, drie miskramen later, hebben we toch besloten om dit treurige nieuws met jullie te delen. Enerzijds omdat ik merk dat ik het niet langer volhoud om een masker voor te houden, anderzijds omdat ik weet dat we niet de enigen zijn die dit doormaken en we de zwijgcultuur die hier op hangt willen doorbreken.”

“We geven niet op, we houden van elkaar en we beseffen meer dan ooit hoe dankbaar je moet zijn voor een gezond leven. Hoop doet leven”, sluit Dee af.


Op sociale media kreeg Dee steun van volgers. “Ik ben echt overrompeld met alle onwijs lieve reacties die ik heb gekregen. Echt hartverwarmend”, laat ze korte tijd later weten.