De Vooravond-presentatrice Fidan Ekiz heeft dringend advies voor alle vrouwen: ‘Vries je eitjes in’

0

Fidan Ekiz, die vanaf maandag weer iedere avond te zien is in De Vooravond, BNNVara’s opvolger van De Wereld Draait Door dat ze vijf dagen per week samen met Renze Klamer live presenteert heeft een dringend advies aan alle vrouwen. “Vries je eitjes in. Het kan zijn dat je pas op latere leeftijd de ware tegenkomt en dan is het nog maar de vraag of het lukt om kinderen te krijgen.”

De eerste uitzending van De Vooravond, de dagelijkse talkshow waarvan Fidan Ekiz de presentator is, is aanstaande maandag, maakt dat Fidan haar 7-jarig zoontje maandenlang niet van school kan halen en dat doet haar pijn vertelt de sinds drie jaar alleenstaande moeder ze in het AD. “Vorig seizoen was het nog zomertijd en was mijn zoon van 7 jaar nog wakker als ik thuiskwam na de show. Dan riep ik op de Erasmusbrug al ‘sneller! sneller!’ tegen de auto, omdat ik wist dat ik hem bijna kon gaan knuffelen. Nu het donker is ligt hij al in bed als ik thuiskom. Dat wordt wel pittig. “Maar tegelijkertijd: het is zo leuk, zo’n eigen talkshow. Ik leer zoveel. Over politiek, of over dieren: dat kan ik dan ook meegeven aan mijn kind.”


Het moderschap maakt ook dat de presentatrice een dringend advies heeft aan alle vrouwen. “Vries je eitjes in. Ja sorry, mijn zusje zegt dat ik er eindelijk eens over op moet houden, maar echt: doe het. Er rust in Nederland een taboe op, maar daar moeten we vanaf. Het kan zijn dat je pas op latere leeftijd de ware tegenkomt en dan is het nog maar de vraag of het lukt om kinderen te krijgen. Rond je 30ste zijn je eitjes nog van prima kwaliteit. Waarom zou je daar niet een garantie op inbouwen door ze in te vriezen?”

Zelf heeft ze dat overigens niet gedaan. “Hád ik dat maar gedaan. Ik ben op mijn 36ste moeder geworden en daarna is het er niet meer van gekomen. Ik had er wel vier gewild.”


Ze vertelt in de krant ook dat ze liever veel eerder moeder was geworden dan op 36ste. ‘Ik was het liefst jong moeder geworden ja, maar toen kwam het niet uit; ach, het komt nooit uit. Ik had ook een rollercoasterrelatie. Ik heb het er met Wierd (haar ex Wierd Duk, journalist bij de Telegraaf, red.) weleens over: als we van tevoren hadden geweten dat we toch nog zo lang bij elkaar zouden blijven, hadden we er net zo goed eerder aan kunnen beginnen.”