De unieke auto die Jan des Bouvries nooit weg zou doen staat nu te koop voor €260.000

0

(Beeld: Coolclassiclub.nl/inzet Erwin Olaf )

Het is de enige witte Alfa Romeo 8C Competizione, waarvan er toch maar 500 stuks gemaakt zijn, ter wereld. De witte Alfa 8C is/was van Jan des Bouvrie, de witmaker van de vaderlandse huiskamers, en is nu na zijn overlijden door weduwe Monique te koop gezet. De unieke auto met nog een 20.000 kilometer op de teller moet 260.000 euro kosten.


De Alfa 8c was niet in wit leverbaar, maar jan des Bouvrie moest en zou hem in het wit hebben. het was uiteindelijk de importeur die de Italianen wist te overtuigen een van de 500 8C’s wit te spuiten. Dus reed autoliefhebber Des Bouvrie rond in de enige Alfa Romeo 8C Competizione ter wereld in het spierwit.

Jan des Bouvrie zag een klassieker in de Alfa 8C en zei de auto vast te houden zo lang hij kon. Dat zou dus tot zijn overlijden in 2020 zijn. Nu staat de auto te koop. Des Bouvrie heeft er 19.611 km op kunnen zetten in twaalf jaar tijd. Voor de liefhebeer: het gaat dus om een 4.7 V8 die gekoppeld is aan een semi-automatische versnellingsbak. De 8C leverde 450 pk.