De plastisch chirurg van de sterren, Diana Gabriels, dreigde op operatietafel gemaakte naaktvideo Sonja Silva online te zetten

0

Diana Gabriels, bekend en inmiddels ook berucht dankzij haar plastische chirurgie-praktijk en de Net 5-serie Plastisch Fantastisch, wordt door bekende Nederlanders, waaronder presentatrice, actrice, model en ex TMF-dj Sonja Silva, beschuldigd van kwalijke praktijken. Zo dreigde Gabriels een tijdens een operatie , waarbij Sonja Silva versuft was door medicijnen, in het geheim gemaakt naaktfilmpje van haar online te zetten.

Het verhaal van Sonja Silva is te horen in de nieuwste aflevering van #BOOS (zie onder). #Boos-presentator Tim Hofman, die vorige week de Televizier-prijs voor beste online serie won, noemt wat Sonja Silva overkwam ronduit bizar.


Het verhaal begint in 2012 als de voormalig TMF-presentatrice een gastric bypass-operatie ondergaat. Door de gastric bypass-operatie viel Sonja Silva weliswaar vijftig kilo af, maar tevreden was ze niet. “De huid is helaas niet elastisch, dus dat gaat hangen”, zegt Sonja tegen Tim. “Op mijn benen had ik last van loshangend vel en dat deed pijn. Toen ben ik op een intake gegaan en zou zij (Diana, red.) een dijbeenlift uitvoeren.”

Sonja stelde een voorwaarde aan Gabriels, die voor Net 5, de vrouwenzender van Linda de Mol, dit jaar de hoofdrol speelde in de geflopte serie Plastisch Fantastisch: “Niet filmen tijdens de operatie. Ik had al een aantal vlogs van haar gezien en ik wist dat zij heel erg was van het bloederige laten zien. Dat was allemaal goed.”


“Op de dag van de operatie kwam ik aan en kreeg ik oxazepam toegediend en daar werd ik natuurlijk helemaal ‘wappie’ van”, vervolgt ze Sonja Silva haar bizarre verhaal. “Toen heeft ze me bij mijn man weggehaald en me een contract laten tekenen waarin stond dat ze mocht filmen tijdens de operatie.”

Maanden later was Sonja andermaal niet tevreden met het resultaat. “Wat er gebeurd is, is zwaartekracht. Drie maanden later hing alles weer net zo hard en had ik een heel lelijk litteken. “Toen heb ik daar een heleboel heisa om gemaakt”, vertelt de presentatrice aan Tim Hofman. “Ik zei van: ‘Jongens, ik wil dit niet. Ik wil dit filmpje, waarin ik bloot op een operatietafel met mijn benen wijd lig, van je Youtube-kanaal af. Ik lig in mijn blote ‘hoeha’ op die operatietafel!”

“Dat heeft ze er meteen afgehaald, nadat ik rechtsbijstand inschakelde. Ik heb haar toen nog een mail gestuurd waarin ik zei wat ik vond van de hele situatie.” Diana was duidelijk niet blij met die reactie. “Toen kreeg ik als antwoord: ‘Een beetje rustig, anders post ik morgen een heel leuk filmpje over jou’. Feitelijk dreigde ze met het verspreiden van een filmpje waarin ik dus in mijn blote (…) op een operatietafel lig.”

In de laatste aflevering van #Boos komen ook Patty Brard, Vonneke Bonneke, Selma Omari en Michella Kox aan het woord over hun ervaringen met Diana Gabriels. en die ervaringen zijn niet bepaald positief.

Diana beweert in een reactie dat dat Sonja het medicijn oxazepam niet toegediend heeft gekregen, maar die ochtend zelf heeft ingenomen. Ook zou ze nooit de intentie hebben gehad om de naakte beelden van Sonja echt te gebruiken. “Het was nooit de bedoeling van Gabriels alsnog gebruik te maken van de beelden van de operatie.”In de beschrijving van de video staat een nog uitgebreidere reactie van Diana Gabriels waarin zij zegt: “De beschuldiging van mevrouw Silva zijn ons medegedeeld door de redactie. Hierop is gereageerd. Wij zijn verbaasd over het feit dat mevrouw Silva 3,5 jaar na uitvoeren van de ingreep alsnog deze beschuldiging doet. Gezien er bij verdediging sprake is van het delen van vertrouwelijke en medische gegevens is het ons niet toegestaan om voorafgaand aan de uitzending inhoudelijk in het openbaar te reageren. Mevrouw Silva gaf ons hiervoor geen toestemming. Op onze uitnodiging richting mevrouw om deze voor ons eerder onbekende kwestie te bespreken hebben wij geen reactie ontvangen.”