De Pfaffs zijn terug op tv, hoewel ze dat zelf niet willen: Carmen voor 66% invalide

0

Een oudere familiefoto van de Pfaffs, ten tijde van hun realityreeks op RTL ©VTM

Bij onze zuiderburen is vanaf vanavond de realityserie rond De Pfaffs terug op tv. En dat zint de familie niet. Zij tegen de heruitzendingen. “Ik zou niet graag hebben dat ze die reeks opnieuw uitzenden”, zei Jean Marie Pfaff ­deze week. “Dat zou te emo­tioneel zijn, want den Bompa is gestorven en Carmen is ziek.”


Eén seizoen stond er op het contract toen de Pfaffs de deal beklonken met VTM om camera’s binnen te laten in hun leven. Het werden er uiteindelijk twaalf. Het eerste seizoen in 2002 was direct een schot in de roos. In de laatste vijf seizoenen zakten de kijkcijfers en toen de kleinkinderen naar de middelbare school gingen vonden de Pfaffs het tijd om ermee te stoppen.

Jean-Marie en Carmen Pfaff delen al 50 jaar lief en leed, maar beiden kampen de laatste jaren met gezondheidsklachten. Carmen kreeg zeven jaar geleden te horen dat ze zware ­osteoporose en knobbel­reuma heeft. Ze is 66% invalide. Twee jaar lang hield de ziekte haar in bed. Die periode is voorbij, al zorgt de ziekte nog geregeld voor pijn. Jean-Marie moest vlak voor zijn 67ste verjaardag dan weer onder het mes door hartproblemen. “Als ik niet naar de dokter was geweest, had ik een hartinfarct gekregen”, zei hij daarover.


Desondanks duikt Jean-Marie nog geregeld op in de media. Zo is hij nu, aan de vooravond van het EK-voetbal te zien in een spot voor Kruidvat.

Kelly heeft de afgelopen jaren de muziekwereld verkend als dj. Debby is gestart met een lerarenopleiding en de jongste Pfaff-zus Lyndsey runt samen met man Dave een makelaarskantoor dat ook, na jaren, de iconische Pfaff-villa in Brasschaat verkocht. Niet voor de aanvankelijk gevraagde 1,85 miljoen euro, maar negen jaar in 2018 later voor 695.000 euro.

De familie krijgt elk jaar nog de vraag of ze geen comeback plannen. Voorlopig is dat niet aan de orde.