De nooit eerder geziene prinses Diana-foto’s

0

Elegant en ongelooflijk cool tegelijk: hier is prinses Diana op vakantie op een luxe jacht. Het is een van de twee nooit eerder vertoonde foto’s. Lady Di, die tragisch stierf in 1997, geniet in 1990 van de zon in Italië. Ze ziet er zorgeloos en gelukkig uit met haar donkere zonnebril en een drankje in de hand.

Op bovenstaande foto staat ook Giancarlo Giammetti (82), mede-oprichter van modehuis Valentino. De zakenman zette de foto’s op Instagram. Samen met een andere foto van Diana in een jurk bij een receptie vele jaren geleden.


Giammetti was goede vrienden met Lady Di, en met de foto’s drukt hij zijn genegenheid en bewondering uit voor de moeder van William en Harry. “Het tv-programma ‘The Crown’ deed ons weer denken aan het gevecht van prinses Diana”, schrijft de Italiaan op Instagram.

De foto’s zijn gemaakt in september 1990, twee jaar voordat Diana’s afscheid nam van troonopvolger, prins Charles. Het luxe schip dat voor de kust van Sicilië voor anker ging zou Valentino’s chique ‘TMBlue One Yacht’ zijn. Diana vond hier rust, hier werd ze niet gevolgd door paparazzi.