DE EERSTE FOTO: Na miskraam: Harry en Meghan Markle verwachten tweede kindje

0

Op hun officiële social media account deelde Harry en Meghan een  foto van Meghan met buikje. (Beeld: Misan Harriman / Courtesy The Duke and Duchess of Sussex)

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle zijn in verwachting van een tweede kindje. “We kunnen bevestigen dat Archie een grote broer wordt. De hertog en hertogin van Sussex zijn dolgelukkig dat ze hun tweede kind verwachten.” 37 jaar geleden, in 1984, kwam er ook op Valentijnsdag net zulk groot nieuws naar buiten: prinses Diana maakte bekend in verwachting te zijn van Harry.


Hoe lang het stel zwanger is en welk geslacht het kindje zal hebben, is nog niet bekend. Het is het tweede kindje van Harry en Meghan. Op 6 mei 2019 werden zij al de trotse ouders van zoon Archie.

Buckingham Palace laat weten dat de hele koninklijke familie verheugd is met het nieuws dat zondagavond bekend werd. “De koningin, de hertog van Edinburgh, prins Charles en de rest van de koninklijke familie is verheugd en wenst ze het allerbeste”, luidt de korte verklaring.


Het tweede kindje van prins Harry en zijn vrouw Meghan wordt achtste in de lijn van troonopvolging. Prins Charles komt als eerste in aanmerking om koningin Elizabeth op te volgen. Zijn oudste zoon prins William is derde in de lijn van troonopvolging. Archie, het eerste kindje van Harry en Meghan, staat een plekje voor  het tweede kind vna harry en Meghan. In mei viert Archie zijn tweede verjaardag.

In november maakte Meghan Markle bekend dat ze in de zomer van 2020 een miskraam heeft gehad. Zij kreeg de miskraam in juli, schrijft de hertogin van Sussex in een opiniestuk voor The Newyork Times, genaamd ‘The Losses We Share’ (De verliezen die we delen). “Het was een ochtend in juli die net zo normaal begon als elke andere dag. Ik maakte ontbijt. Ik gaf de honden te eten. Ik nam vitaminen. Zocht mijn ontbrekende sok. Raapte het krijtje op dat onder de tafel was gerold. Maakte een paardenstaart voor ik mijn zoontje uit z’n wieg haalde.”

“Nadat ik z’n luier verschoond had, voelde ik een scherpe kramp. Ik viel op de grond met hem in mijn armen, terwijl ik een slaapliedje zong om ons allebei kalm te houden. Het opgewekte melodietje stond in scherp contrast met mijn besef dat er iets niet oké was. Terwijl ik mijn eerste kindje vasthield, besefte ik dat ik mijn tweede aan het verliezen was.”

Verder schreef Markle ook nog dat ze uren in een ziekenhuisbed heeft gelegen terwijl harry haar hand vasthield. “Ik voelde hoe klam zijn handpalm was, en kuste zijn vingers, die nat waren van onze tranen. Terwijl ik naar de koude witte muren keek, werden mijn ogen wazig. Ik probeerde me voor te stellen hoe we hiervan zouden genezen”, schreef Meghan in het essay.

Op de foto, gemaakt door Misan Harriman, die Harry en Meghan deelden op hun officiële social media-account zie je nog hoe Meghan met haar hoofd op de benen van prins Harry ligt terwijl ze haar rechterhand op haar groeiende buik laat rusten. Prins Harry zelf kijkt zijn vrouw met een grote glimlach aan terwijl hij met zijn hand haar hoofd ondersteunt.