De echte reden van de breuk! Ex Barry door rechter veroordeeld voor mishandelen Sonja Bakker

0

Bij de ruzies tussen dieetgoeroe Sonja Bakker en haar inmiddels ex Barry van Suijdam zijn meerdere keren klappen gevallen. Zodanig zelfs da Sonja aangifte deed. Barry is nu veroordeeld tot een taakstraf 60 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken omdat hij fysiek geweld heeft gebruikt tegen Bakker. Zo sloeg Barry Sonja en trok hij haar aan de haren en armen. Barry zegt ‘van niets te weten’

Sonja Bakker zegt tegen De Telegraaf: “Ik weet van de zaak. Het is zijn ’pakkie an’. Ik wil door met mijn leven.” 11 Maart verbrak Sonja uiteindelijk de relatie definitief. Ze zei toen: “Het is opnieuw misgegaan…”


De rechtszaak waarbij Barry werd veroordeeld tot de taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf was het gevolg van een echtelijke ruzie op 27 november 2020. Het stel had, om de lancering van Sonja’s nieuwe boek Streetfood te vieren, een hotelkamer in Hoorn gebracht. Bij het romantisch diner vloeide de drank rijkelijk. Het stel besloot uiteindelijk toch maar thuis te slapen en bestelde een taxi.

In de taxi ging het fout en kregen Sonja en Barry zodanig ruzie dat ook de taxichauffeur zich bedreigd voelde en 112 belde. toen het stel bij hun woning arriveerde stond de politie de taxi op te wachten. Barry vluchtte daarop en Sonja deed bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Maar dat wist toen nog niemand…


Barry zei na het voorval: “In eerste instantie waren we onderweg nog wat aan het napraten over hoe gezellig het was. Op een gegeven moment sloeg de sfeer om en kwam er wat meer gekibbel. En eerlijk is eerlijk, daar ben ik mee begonnen. Dat ging over privédingen, waar niemand verder wat mee te maken heeft. Onderwerpen die de hele week bij ons de revue passeerden. Het geruzie werd steeds heftiger en luider.”

“De chauffeur werd gek van ons en kon zijn gedachten niet meer bij het autorijden houden. Hij trapte op zijn rem en schreeuwde dat we moesten stoppen. Maar ik bleef maar doorgaan met ruzie maken en zuigen. Het ging eigenlijk helemaal nergens over. Op dat moment trapte hij voor een tweede keer op zijn rem.”

Een dag later vroeg Barry op de pagina Privé publiekelijk om vergiffenis. “Ik werk nu aan mijzelf. Daarom vertel ik dit verhaal ook. Het maakt mij niet uit dat ik voor heel Nederland door het stof moet. Ik wil mijn grote liefde terug.”

Die smeekbede leek effect te hebben. Barry keerde terug in het leven van Sonja. “We hebben de strijdbijl begraven. Het was een vreselijke tijd waar ik doorheen ben gegaan. Iedereen ging zich ineens met mijn leven bemoeien. Ik blijf erbij, wat er is gebeurd, is een ding tussen Barry en mij. Dat hoeft niet heel Nederland te weten. We hebben goed om de tafel gezeten en over bepaalde dingen gesproken. Hij heeft tot vervelens toe zijn excuses gemaakt. Dat siert hem wel,” zei Sonja. Samen gingen ze ook in therapie.

Het stel vertrek zelfs begin dit jaar naar Ibiza waar Sonja een huis heeft. Alles leek weer goed. Maar als Barry op 10 maart door de politierechter veroordeeld wordt is de relatie een dag later definitief voorbij. Volgens Bakker was “de koek op” tussen de twee, maar ook dat het ’opnieuw is misgegaan’.Barry ontkent tegenover RTL Boulevard dat hij Sonja fysiek heeft mishandeld. Hij zegt ‘van niets te weten’ en is ook niet aanwezig geweest in de rechtbank. Hij zegt een advocaat in arm te hebben genomen.

De 46-jarige Bakker en de 47-jarige Van Suijdam waren sinds 2018 bij elkaar. Bakker heeft drie kinderen uit twee eerdere huwelijken: Finn, Tristan en Bram.