De door JEROEN RIETBERGEN aangerande DO: ’Ik heb hem vol in zijn gezicht geslagen’

0

Vertelde Do in februari al over de vermeende misstanden achter de schermen bij The Voice, vandaag zegt ze ook te zijn aangerand door Jeroen Rietbergen, de inmiddels oud-bandleider van de talentenjacht.

In de podcast Met z’n allen van Gwen van Poorten vertelt Do Jeroen Rietbergen, de inmiddels ex van Linda de Mol,  ’vol in zijn gezicht’ te hebben geslagen toen hij aan haar zat. “En heb ik tegen hem gezegd: dude, what the f*ck! Hoezo doe jij dat? Hij heeft toen ook gezegd: sorry, ik zal het niet meer doen.”


Volgens Do was Rietbergen, die door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice, ‘extreem handtastelijk’. “Ik vond het onprettig om met hem alleen in een ruimte te zijn, omdat ik vind dat hij grenzen over gaat. Het is soms gewoon heel moeilijk om daar als vrouw iets van te zeggen”, zegt Do (40) in de podcast van Gwen van Poorten. “Wat ik niet begrijp is dat er niet andere mannen of vrouwen op de werkvloer zijn die dat zien en zeggen: joh gast, doe dat even niet.”

De zangeres vindt het wel bijzonder dat de verhalen over Rietbergen bij The Voice pas dit jaar aan het licht kwamen. “Hij heeft het dus blijkbaar zijn hele leven lang gewoon voortgezet. Ik was gewoon verbaasd dat het zo lang zo ver heeft kunnen komen. Omdat ik dacht: dit weet iedereen toch?”