De aanleiding voor zijn woede-uitbarsting op Ibiza? Amsterdams grachtenpand Lil’ Kleine van 2.3 miljoen na breuk waterleiding onbewoonbaar verklaard

0

Ging Lil Kleine op Ibiza uit zijn dak en sloeg hij verloofde Jaimie Vaes, zoals de verhalen willen, nadat hij afgelopen zaterdag op Ibiza een telefoontje kreeg dat zijn miljoenenpand aan de Amsterdamse Prinsengracht, zo goed als onbewoonbaar was geworden na de breuk van de waterleiding? Een pand dat ook nog eens niet verzekerd zou zijn tegen wateroverlast.

Lil’Kleine kocht het Amsterdamse grachtenhuis, een dubbel benedenhuis met een woonoppervlakte van maar liefst 344 vierkante meter, vorig jaar voor 2.3 miljoen euro. De nacht voor Kleine naar Ibiza vertrok maakte een lek in de waterleiding dat er enorme schade ontstond in de relaxruimte onder zijn luxe grachtenappartement bij het Rijksmuseum.


Afgelopen weekend werd het pand, volgens insiders, onbewoonbaar verklaard nadat een nog grotere grote lekkage voor een nog grote ravage op de benedenverdieping had gezorgd. Het zou betekenen dat Lil Kleine én izjn Jaimie de komende weken, en misschien wel maanden, niet in hun huis kunnen wonen.

De schade loopt, volgens diezelfde insiders, waarschijnlijk in de tonnen. En dan gaat ook nog het verhaal dat de rapper niet of goed verzekerd is. Dat zou betekenen dat veel van de peperdure spullen Kleine en Vaes kochten toen zijn in het pand trokken, die nu als gevolg van de waterschade waarschijnlijk als verloren moeten worden beschouwd, niet vergoed worden.


Lil’ Kleine en zijn vriendin Jaimie Vaes hebben gisteren in een gezamenlijke verklaring gezegd ‘echt geschokt’ door de verhalen die over hen in de media rondgaan. Vaes zou op het Spaanse eiland Ibiza zijn mishandeld door de rapper, waarop hij werd gearresteerd. Die geruchten kloppen volgens het stel niet.

“De geruchten die rondgaan omtrent dit incident zijn absoluut niet waar. We hebben onze hoogtepunten maar zeker ook onze dieptepunten. Omdat wij in de spotlight staan worden deze onder een vergrootglas gelegd.” Jorik Scholten, zoals de rapper echt heet, biedt zijn excuses aan voor de commotie die is ontstaan. ,,Hij ziet in dat bepaalde dingen anders moeten en wil hier graag zijn verantwoordelijkheid voor nemen.”

Het stel vraagt in de verklaring aan de media om hen met rust te laten, “zodat wij de gebeurtenissen van de afgelopen dagen samen als gezin een plekje kunnen geven. Wij houden erg veel van elkaar.”