Dave Roelvink na total loss rijden Lamborghini: ‘Media maakten me kapot na jacuzzirel’

0

Dave Roelvink (26) meent dat het schandalig is hoe door de media wordt behandeld sinds een filmpje waarin hij zich in de jacuzzi oraal liet bevredigen door een meisje op internet verscheen. Roelvink reed bijna een week geleden nog een Lamborghini van een vriend in de prak en werd in augustus 2018 werd Dave aangehouden  toen hij met 180 kilometer per uur dronken over de ring van Amsterdam reed.

De jacuzzirel dateert uit 2014. Het filmpje verscheen online na chantage van de ouders van Melissa die Dave oraal bevredigde in de jacuzzi tijdens een feestje in de villa van haar ouders. Niet veel later bleken er ook juwelen te zijn gestolen. Dave belandde in de cel voor zijn betrokkenheid bij de diefstal van de juwelen ter waarde van 60.000 euro. Uiteindelijk kreeg hij een taakstraf van 150 uur.


Dave kijkt nog altijd terug op de zaak als het slachtoffer. “Je bent jong, je doet iets heel stoms en daardoor heeft het hele land een mening over je. Ik was 18 en had nog nooit iets echt met tv te maken gehad en in één keer kreeg ik heel Nederland over me heen. De voorpagina van De Telegraaf, elke dag Boulevard, elke dag Shownieuws, elke dag negatief, ” vertelt hij in de podcast Effe Relativeren

“Ik heb daar echt serieus psychische problemen van gehad. Ik heb er echt hulp bij moeten hebben. Het is een heel zware periode geweest. Het moeilijkste was voor mij dat ik bij Late Night zat om mijn excuses aan te bieden en toen zei Humberto Tan in mijn gezicht: ‘Ik geloof jou niet.’ Ik was 18 en had nog nooit een interview gegeven en ik meende dat, weet je wel.”


Dace zegt dat het Humberto-interview  hem een trauma heeft opgeleverd. “Je weet jezelf ook niet te verwoorden tegen Humberto Tan. Dat gaat gewoon niet. Daar houdt niemand rekening mee.”

Dave vindt dat de media hem zwart hebben gemaakt na die affaire odat hij door de rechter slechts is veroordeeld voor heling en niet voor het gewraakte filmpje. “Er zijn een aantal dingen geweest waar ik voor moest voorkomen: de diefstal, dat het filmpje online is gekomen en de heling, dus dat je meer weet van. Ik ben vrijgesproken voor het filmpje en ook voor de diefstal. Maar ik was al veroordeeld door het hele land.”

“Ik ben wel veroordeeld voor heling, dus ‘ik wist meer van’, is wat hen zeggen. Ik heb het geaccepteerd, ik heb een taakstraf gedaan, prima, maar voor mijn gevoel ben ik nooit landelijk vrijgesproken voor het feit dat ik dat meisje niet op internet heb gezet en geen diefstal heb gepleegd. () Het was voor mij heel zwaar, want de rechtszaak was klaar en ik had nog steeds het gevoel: het hele land haat me.”

“Ik ben geen lieverdje en ik heb ook weleens lam achter het stuur gezeten. Dat doe ik nou af en toe eenmaal. Nou, niet af en toe, maar ik heb het gedaan. Ik doe af en… Ik deed af en toe domme dingen.”

“Maar toen ik Expeditie Robinson ging doen, heb ik het land voor het eerst positief over mij gehoord. Van: what the fuck, is dat die jongen waar ik zo over dacht? Meiden hebben blogs geschreven die viral gingen, mensen wisten niet wat ze meemaakten. Voor mij was het zoiets van: hè, hè, dit is wie ik altijd ben geweest!”Dave, zoon van volkszanger Dries Roelvink, heeft in de nacht van afgelopen maandag op dinsdag een van een vriend geleende Lamborghini Huracán aan gort. Het ongeluk gebeurde in de binnenstad van Amsterdam.  Roelvink junior kwam er met een paar schrammen vanaf, de Lamborghini Huracán was total loss.

Het is niet de eerste keer dat de realityster in het nieuws komt door zijn rijgedrag. In augustus 2018 werd Dave aangehouden door de politie toen hij met 180 kilometer per uur over de ring van Amsterdam reed. Hij parkeerde zijn auto in de Coentunnel en werd agressief tegen een motoragent. De zoon van Dries Roelvink bleek ruim 2,5 keer te veel gedronken te hebben.

Hij kreeg een taakstraf van 40 uur en een boete van 1750 euro opgelegd wegens rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag en een forse snelheidsovertreding. Ook mocht Dave zes maanden niet de weg op. Wat meespeelde in het oordeel van de rechter was het feit dat Dave drie jaar daarvoor ook al veroordeeld was voor een soortgelijk voorval.