Dave Roelvink maakt na shoppen van stoep voor zijn huis vuilnisbelt

0

Een foto van talloze kartonnen dozen die Dave Roelvink (27) als afval op straat heeft gegooid leert niet alleen waar Dave zijn duren spullen koopt, maar ook dat toen die spullen waren uitgepakt Roelvink zijn de dozen en ander verpakkingsmateriaal voor zijn huis op straat dumpte. De kruising van de Amsterdamse Weteringschans met het fietspad naar het uitgaansplein Max Euweplein veranderde in één grote vuilnisbelt.

Boze buurtbewoner Roos besloot gisterenavond een foto van de puinhoop die Dave Roelvink had gemaakt te delen op Twitter. “Dave Roelvink”, staat er op het adreslabel. Het blijkt om eetkamerstoelen van Richmond Interiors te gaan. “Appeltje/eitje voor handhaving. Sh*tzooi (wat nu natuurlijk overal heen waait) hoort bij Max Euweplein ##”, schrijft ze het kiekje. Pas dan beseft ze dat het om de spullen van de bekende zanger gaat. “Oh my, ik zie nu dat Dave Roelvink mijn nieuwe buurman is geworden. Meteen maar even opvoeden. Wat zijn ouders niet konden gaat mij lukken, let maar op. 😂”


Ook opiniemaker en journalist Sander Schimmelpenninck deelt de beelden. ‘Deef Roelvink bestelde wat pauperdingen bij Richmond en drie keer raden wat hij met de dozen deed’, schrijft hij. Andere mensen hebben uitgezocht wat er in de dozen zat. ‘Misschien moet Dave Roelvink maar eens met zijn kont van zijn Breeze Khaki Velvet stoel ter waarde van 440 euro afkomen en die dozen eens netjes deponeren in de papierbak? Verwende generatie’, schrijft iemand.

Een woordvoerder van Roelvink bevestigd dat de zoon van Dries Roelvink de dozen op straat heeft gedumpt. “Het was vuilophaaldag”, aldus de zegsman. “Dave kan er niets aan doen als de gemeente niet goed haar werk doet.” Inmiddels reageerde Dave zelf ook. “In Amsterdam leg je op donderdagavond je vuil op straat, zodat het op vrijdagochtend wordt opgehaald. Hier lag het en het is weggehaald”, zegt hij in een video die hij op Instagram deelt. “We gaan weer over tot de orde van de dag.”


Gisteren liet de 27-jarige Dave al zien, die samen met zijn vriendin in verwachting is van hun eerste kind, op Instagram zien dat zij o.a. nieuwe meubels heeft gekocht. “Ze zeggen dus dat als je vrouw zwanger is dat ze een soort nesteldrang krijgen en dat alles anders moet in het huis, maar ik kan je vertellen: moet je even kijken wat een gek!”

Dave liet zijn volgers ook zien hoe zijn woonkamer vol stond met dozen. “Woon ik hier wel?! Wat is dit? Van wie is deze woning!?”

View this post on Instagram

A post shared by Dave Roelvink (@daveroelvink)