Dat wordt gezellig… Rachel Hazes gaat ALLES vertellen over ruzie met vader en schoondochter Monique (en ook over zelfmoordpoging?)

0

Dat wordt gezellig… Rachel Hazes belooft in het boek ‘Als je alles weet’ dat ze nu in Barcelona aan het schrijven is alles te vertellen over haar leven na de dood van André Hazes. Dat zou betekenen over de ruzies met vader Jan, schoondochter Monique en haar kinderen André en Roxeanne en misschien zelfs wel over haar zelfmoordpoging in 2017 die voor de rechtbank werd onthuld door de advocaat van haar vroegere beste vriendin Marieke.

In september 2005 verscheen Rachels eerste boek, Typisch André, over haar huwelijk met de in 2004 overleden volkszanger André Hazes. In haar nieuwe boek Als je alles weet gaat Rachel de periode ná het overlijden van André beschrijven. ‘En daarin is veel gebeurd,’ zegt Rachel. ‘Het wordt een oprecht boek met veel ups en downs. Ik denk dat de mensen mij na het lezen van het boek beter gaan begrijpen,’ vertelt ze in Story.


Het ligt dan ook in de lijn der verwachtingen dat ze dieper zal ingaan op de, op zijn zachts gezegd,  moeizame verhouding met schoondochter Monique Westenberg en de verwijdering van dochter Roxeanne. En natuurlijk zal het ook gaan over voormalige vriendin en zakenpartner Marieke van Beek waarmee de weduwe vorige week voor de tweede keer voor de rechter stond. In juni stonden Rachel en Marieke lijnrecht tegenover elkaar in een kort geding met als inzet een vermeende huurachterstand van Marieke, die al ruim vier jaar lang in Rachels recreatiewoning in Vinkeveen woont. De rechter oordeelde in Marieke’s voordeel, maar Rachel heeft aangekondigd tegen die uitspraak in hoger beroep te gaan.

En vorige week, zo ontdekte weekblad Privé, stond Rachel met haar nieuwe advocaat Royce de Vries, de zoon van de vroegere misdaadverslaggever,andermaal tegenover Marieke voor de Utrechtse rechtbank. bijzonder, want de dag vóór de zitting plaatste Rachel een foto op Instagram, genomen in haar nieuwe woning in Barcelona, waarmee Rachel deed voorkomen of zij daar verbleef.


De zwarte weduwe had echter weer iets gevonden om Marieke opnieuw aan te pakken en stapte ze vorige week opnieuw naar de echter.  Volgens haar heeft Marieke een groot geheim geschonden. En dat is het openbaar maken van Rachels zelfmoordpoging op 9 februari 2017. Haar vorige advocaat, Bernard Tomlow, gebruikte dit gegeven, waarin Marieke een levensreddende rol speelde, twee maanden geleden o.a. om aan te tonen waarom Marieke dit bedrag van negenduizend euro niet hoefde te betalen.

Hij sprak toen bijna vaderlijke toon tegen Rachel: ‘Van Beek, die zowel zakelijk als privé het dichtst bij Hazes stond, was in die periode alleen maar bezig om Hazes in de gaten te houden. Van Beek heeft toen het gehuurde appartement provisorisch ingericht. Nadat Hazes op 9 februari 2017 een zelfmoordpoging had gedaan en Van Beek haar gelukkig tijdig vond, is Van Beek Hazes 24/7 gaan bewaken en verzorgen totdat Hazes opgenomen werd in een kliniek. Mevrouw Hazes had zich wat verschrikkelijks aangedaan en het is maar goed dat Marieke haar heeft gevonden. Als ze haar die bewuste dag niet had gevonden, dan had mevrouw Hazes hier niet gezeten. Zo was de feitelijke situatie. Mevrouw Van Beek heeft ervoor gezorgd dat ze hier nu nog is. En als je dan vervolgens achteraf andere verhalen vertelt, dan verdraai je de feiten. In de periode dat Marieke de zorg over Rachel had, was achteraf afgesproken dat ze geen huur hoefde te betalen.’

Zijn uitspraken zijn nu aanleiding voor de nieuwe zaak en de beslaglegging aan het adres van Marieke. Volgens advocaat Royce de Vries heeft het openbaren van de zelfmoordpoging van zijn cliënt een enorme impact op het privéleven van Rachel gehad. Zelf heeft ze namelijk altijd ontkend dat dit is gebeurd.

Rachel zal er dan ook ook niet aan ontkomen in haar boek duidelijkheid te verschaffen over haar mentale inzinking en de vermeende zelfmoordpoging die ze drie jaar geleden deed.

Wie ook niet reikhalzend zal uitkijken naar Rachels aankomende pennenvrucht  is haar vader Jan van Galen. Vader en dochter leven al jaren in onmin leeft omdat Jan van plan was een boek te schrijven waarin hij alle Hazes-geheimen zou openbaren.  Dat vond Rachel geen goed plan en ze dreigde met juridische stappen, waarop Jan van het boek af zag. Maar dat nam niet weg dat het nooit meer goed kwam tussen vader en dochter, ook al kwamen de twee onlangs tot een wapenstilstand, en bezocht Rachel haar vader op de sterfdag van haar moeder Friedel.Voorlopig zal Rachel in Barcelona blijven. ‘Ik vlieg naar Nederland voor afspraken met familie, Holland Zingt Hazes, het Hazes Museum Café en andere zakelijke dingen. Ik stamp mijn agenda helemaal vol als ik in Nederland ben. In Spanje kan ik dan tot rust komen en aan mijn boek werken. Kortom: ik haal het beste uit twee werelden!’, zegt ze in Story.