Dat vindt mediamiljardair dus niet leuk…. ‘Voor het eerst in beeld: de kapitale villa van John de Mol

0

Het zal geen leuke Vaderdag zijn voor mediatycoon John de Mol nu zakenblad Quote laat zien hoe riant De Mol in Blaricum woont. De Mol is namelijk nogal gesteld op zijn privacy. Zijn nieuwe stulpje is vanaf de straat onzichtbaar en beveiligd is high-tech beveilingsapparatuur.

In de afgelopen jaren kocht de Mol maar liefst 14 panden rondom de Blaricumse Mauveheide om zichzelf dierbaren te huisvesten. Het koste hem het lieve sommetje van meer dan €21 miljoen euro. Gelukkig verkocht John zijn oude woning vorig jaar voor €11 miljoen euro. Geld dat hij investeerde in zijn nieuwe stulpje. Met o.a dat geld liet de mediamiljardair, die nogal op zijn privacy gesteld, een villa bouwen die vanaf de straat onzichtbaar is, maar vanuit de lucht duidelijk zichtbaar. ‘We prijzen ons dus maar weer eens gelukkig met de uitvinding van de helikopter,’zo schrijft Quote.


Het zakenblad vindt Johns paleisje ‘nogal recht, hoekig en wat kil’ en noemt de villa ‘een beetje in lijn met zijn managementstijl’. Volgens  het blad schijnt ‘comfort’ het sleutelwoord te zijn voor dit pand. ‘We hebben ons laten vertellen dat het vanaf de kelder tot de nok is volgeplempt met allerhande moderne snufjes. En uiteraard met high-tech beveilingsapparatuur. Dus haal u niets in uw hoofd: big brother is watching,’ schrijft het blad dan ook.

Het oude huis van De Mol


De oude villa van De Mol was ruim 1200 vierkante meter groot, had 4 woonlagen, 7 kamers en 2 badkamers. In de kelder, die onder het hele huis doorloopt, bevinden zich een zwembad, sauna, Turks stoombad, fitnessruimte, keukentje, wijnkelder, massageruimtes en hamam. een parkachtige tuin met grote vijver en tennisbaan maakte het geheel echt af. De Mol wist dit oude onderkomen  voor €11 miljoen te slijten aan YER-baas Jaap Kooijman. Via Talpa Network is De Mol eigenaar van televisiezenders als SBS6 en radiozender 538. Beide zijn door de coronacrisis in financieel zwaar weer gekomen doordat bedrijven hun advertentiebudgetten hebben bevroren. Ook bezit hij e-commercetitels als vakantieveilingen.nl, die vanzelfsprekend ook zwaar getroffen zijn  door de coronacrisis.

Het maakte dat oprichter en eigenaar John de Mol al vrij snel na het uitbreken van de coronacrisis in een mail aan zijn medewerkers weten dat er ‘draconische maatregelen zullen volgen. Ontslagen waren volgens de mediamagnaat onvermijdelijk. Ook laat de Talpa-baas weten dat hij in zijn veertig jaar als ondernemer nog nooit een crisis van deze omvang heeft meegemaakt. Dat onderstreept de ernst van de zaak. De wereld staat op zijn kop.’

Inmiddels zijn bij de radiotak van Talpa Network al harde klappen gevallen. Ongeveer 20 procent van de medewerkers van de radiotak heeft woensdag te horen gekregen dat zij worden ontslagen. Bij Radio 538 wordt de hele nachtploeg ontslagen. Ook diverse dj’s moeten vertrekken, waaronder Edwin Noorlander (Radio 538), Dennis Hoebee en Jurjen Gofers (Radio Veronica).