Dat u het maar weet – Fajah Lourens: ‘Stress is erger dan corona!’

0

(Beeld: Instagram Fajah Lourens)

Volgens dieet en fitnessgoeroe Fajah Lourens is stress veel erger dan corona. “Je merkt dat heel veel mensen heel angstig zijn en dat is heel erg slecht voor je gezondheid. Stress is op dit moment nog steeds doodsoorzaak nummer één, boven corona, dus ik denk dat het heel belangrijk is dat we gewoon niet met z’n allen zo gestresst zijn, maar ook nog proberen gelukkig te zijn in deze situatie.”


Fajah was afgelopen weekend te gast in de radioshow van Wilfred Genee op BNR Nieuwsradio en daar stak ze ook haar mening over het coronabeleid van het kabinet niet onder stoelen of banken. “Het is echt heel erg. Ik wil het eigenlijk niet over corona hebben, want ik ben het er niet helemaal mee eens. Met hoe het gaat zeg maar. ()  “In het begin toen de lockdown gebeurde, zeven maanden geleden, werd het gewoon beslist zonder na te denken over de economische en psychologische gevolgen.”

Oud-Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs, ook aanwezig: “Met alle respect voor jou en wat je zegt, maar ik vind het wartaal. Een gemiddelde ic-verpleegkundige heeft een opleiding van anderhalf jaar.”


Maar Fajah bleef bij haar mening: “Er moesten eerder ook mensen bijspringen die geen opleiding hadden gehad. Die hadden in de tussentijd in elk geval een soort van extra opleidinkje kunnen hebben gehad. Dat is ook niet gebeurd. Er hadden ook meer bedden kunnen zijn.”

Minister-president Mark Rutte heeft het volgens Fajah die afgelopen zeven maanden dan ook niet goed gedaan. “In elk geval: we hebben het zeven maanden al lang gehad over die tweede golf, dus ze hebben gefaald in het bijschalen. Misschien had er een noodziekenhuis moeten komen of andere mogelijkheden om ervoor te zorgen dat nu niet weer hetzelfde gebeurt.”