Danny Vera’s vader koos voor de dood: ‘Het doet pijn, maar ik heb er begrip voor’

0

(Beeld: BNN/VARA)

De vader van Danny Vera koos er in 2016 zelf voor uit het leven te stappen. De 44-jarige zanger heeft nog altijd verdriet over die stap van zijn vader, maar heeft er begrip voor. “Ik vind het heel erg hoor. Daar huil ik om. Maar ik heb niet: dat had je niet mogen doen. Daar heb je je vrijheid als mens voor.”


Danny Vera sprak woensdagavond in De Geknipte Gast in de kappersstoel bij Özcan Akyolop NPO 2 openhartig over de zelfgekozen dood van zijn vader nu vijf jaar geleden. Zijn vader, ook muzikant, woonde tot zijn overlijden in huis bij de Rollercoaster-zanger. Nadat zijn vader zwaarmoedig werd, zo vertelde Danny, koos hij er uiteindelijk voor om uit het leven te stappen. “Ik vind het moeilijk om dat in dit programma te zeggen, maar ik ben juist heel trots en blij dat hij het gedaan heeft.”

Dan: “Danny vertelde Je wordt niet gevraagd om hier te komen op deze planeet. Moet je je voorstellen dat je nog langer op het feestje moet blijven, terwijl iedereen helemaal katjelam is en jij geen zin meer hebt. Dan mag jij toch ook gewoon je jas pakken en naar huis gaan?”


Danny vertelde ‘kapper’ Özcan Akyolop ook dat de leeftijd waarop zjn vader besloot uit het leven te stappen ook maakte dat hij er begrip voor had. “Ik heb ook wat mensen in mijn omgeving, die er op een eerder moment zijn uitgestapt, zeg maar eind 20. Dan denk ik: had even vijf jaar Prozac gepakt. Dat je er even overheen bent. Als je er dan niet overheen bent, dan kun je er altijd nog voor kiezen. Maar als je halverwege de 70 bent en je denkt: voor hetzelfde geld word ik 85, ik moet nog tien jaar en ik wil helemaal niet nog tien jaar, dan heb ik daar vrede mee.”

Toch deed de stap van zijn vader Danny veel pijn. “Ik vind het heel erg hoor. Daar huil ik om. Maar ik heb niet: dat had je niet mogen doen. Daar heb je je vrijheid als mens voor.”

U denkt aan zelfmoord of maakt u zich zorgen om iemand? U kunt 24/7 gratis en anoniem contact opnemen met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113 of chat op 113.nl