Danny Vera zit met 8 maanden zwangere Eschra ondergedoken in Zeeuwse kelder

0


Danny Vera zit met zijn 8 maanden zwangere vriendin Escha ondergedoken in de kelder van zijn Zeeuwse huis waar hij al sinds zijn geboorte, 43 jaar geleden, woont en hij met kerst ook vader hoopt te worden van zijn eerste kind.

Weggaan uit Zeeland, daar moet Danny Vera niet aan denken. Liever denkt hij nu hoe mensen buiten de provincie moet houden. “Ik zeg altijd tegen mensen: het is hier in Zeeland helemaal kut. Alles om ervoor te zorgen dat er niet meer mensen hierheen komen, want ik vind het prima zo. Ik woon al 43 jaar in hetzelfde huis, wil er niet weg. Ik snap ook niet dat mensen in Amsterdam bij elkaar gaan wonen, de hoofdprijs betalen voor een appartement van 50 vierkante meter terwijl je daarvoor in de provincie een heel huis koopt met Lebensraum. Waarom zou je met zijn allen op een hoop gaan wonen? Ik ben geen mier,” zo vertelt de man van de hit Rollercoaster in BN/DeStem.


In die krant vertelt hij ook hoe deze twee, halve, lockdown beleeft. “Mijn vrouw en ik zitten hele dagen in onze kelder, met de radio aan en onze oude mopshond van 13 in zijn mand. We pakken albums in die op mijn site zijn besteld, gisteren werden er twee pallets gebracht. Dan zet ik er een krabbel op, mijn vrouw print het etiket en ik doe het in een doosje en tape het dicht. Nu loopt dat goed, maar ik ben er ook al zo vaak mee op mijn bek gegaan. Lag die kelder vol met T-shirts en albums die we niet verkochten. Nu kan ik er wat meer geld insteken, ik hecht aan kwaliteit. Deze plaat is gemaakt met goudfoliedruk. Dat was per cd beduidend duurder, maar het alternatief met goudkleurige drukinkt vond ik er niet uitzien. Dan kies ik voor die folie, dan maar wat minder verdienen.”

Voor Danny Vera en zijn Escha is 2020 bepaald geen rampjaar. al was maar dat ze einddecember een kindje verwachten. “Mijn vrouw is uitgerekend op eerste kerstdag. Nu heb ik zelf helemaal niets met kerst, maar dit kan het eindelijk eens leuk maken. Voor de baby is het beter als hij een week eerder komt, anders ben je altijd jarig terwijl iedereen kerst viert. We waren vier jaar bezig om zwanger te raken. We gingen er geregeld voor naar het ziekenhuis, maar in maart viel alles stil. Geen optredens en ziekenhuisbezoeken meer. We lieten het toen maar even gaan, we zouden na de zomer wel zien. We hebben lekker het wijnkeldertje leeggedronken en in april waren we zwanger,” aldus Vera in de krant.