Danny Vera stoot Bohemian Rhapsody van troon in Top 2000

0

De Top 2000 heeft dit jaar een verrassend nummer op plaats 1. Danny Vera weet Queen van de troon af te stoten met zijn Roller Coaster. Bohemian Rhapsody staat dit jaar op de tweede plaats.

Vijf verschillende platen hebben sinds 1999 in de geschiedenis van de top 2000 bovenaan gestaan. In de 22 edities tussen 1999 en 2020 is het nummer Bohemian Rhapsody van Queen zeventien maal gekozen tot nummer 1.  In 2005 won Avond van Boudewijn de Groot, in 2010 was het Hotel California van The Eagles, in 2015 stond Imagine van John Lennon bovenaan de lijst. En nu, weer vijf jaar later, is het de beurt aan Roller Coaster van Danny Vera. Vorig jaar was  was Roller Coaster van Danny Vera de hoogste nieuwe binnenkomer, op nummer 4, in de geschiedenis van de Top 2000.


De Zeeuwse zanger was verbaasd toen hij de uitslag te horen kreeg. “Had gedacht dat mensen er misschien wel een beetje klaar mee zouden zijn”, zei hij in een interview met het AD. Trots is hij wel en daarom gaat hij het vieren op oudejaarsavond. Dan zit hij waarschijnlijk gewoon thuis naar de radio te luisteren, want, zoals Vera zelf zegt “we kunnen toch nergens heen!”

De zanger denkt dat het misschien ook weleens tijd is voor een nieuwe nummer 1″. Er zijn vast wel heel veel fans die boos zijn dat ik nu op de eerste plek sta, vorig jaar was dat ook zo toen ik op 4 binnenkwam. Maar het is ook lekker dat het een keer iemand anders is en het past ook goed bij een jaar waarin alles al anders gaat,” zegt hij tegen het ANP.


 

Share.