DANNY DE MUNK eist tonnen van de vrouw die hij verkracht zou hebben

0

Danny de Munk (52) eist tonnen van de vrouw die aangifte tegen hem heeft gedaan van verkrachting. De Munk heeft de rechter ook verzocht of hij de persoon die hem beschuldigt van verkrachting en seksueel grensoverschrijdend gedrag, in het openbaar mag horen.

Yvonne Coldeweijer, die het schandaal rondom de volkszanger aan het rollen bracht, zegt dat De Munk uit is op wraak. “Hij is een strijd aan het voeren om een mega-schadevergoeding te eisen van het slachtoffer. Hij wil hierom een getuigenverhoor afdwingen. Er zal daarom een hoorzitting plaatsvinden op 20 oktober. Dan gaat de rechter bepalen of hij/zij het nodig vindt om het getuigenverhoor te laten plaatsvinden.”


“Persoonlijk vind ik het ZEER ongepast om tonnen te gaan eisen van iemand waar je zelf met je tengels aan hebt gezeten. Persoonlijk kan ik niet wachten tot het verhaal van het slachtoffer openbaar zal worden. Het siert je niet Danny, om daar een slaatje uit te willen slaan. Schaamteloos.”

Danny de Munks advocaat Royce de Vries heeft zondagavond tegen RTL Boulevard bevestigd dat hij de rechter verzocht of hij de persoon die hem beschuldigt van verkrachting en seksueel grensoverschrijdend gedrag, in het openbaar mag horen. Op 20 oktober zal de rechter bepalen of het verhoor mag plaatsvinden. De Munk houdt vol dat er sprake is van een valse aangifte.


De vrouw die aangifte heeft gedaan werkte tussen 2007 en 2008 samen met Danny de Munk in de musical Ciske de Rat. Ze deed in juni aangifte wegens verkrachting tegen hem. Danny de Munk zei eerder dat er niets waar is van de beschuldigingen van verkrachting en seksueel overschrijdend gedrag. “Ik heb nooit iemand gedwongen, ik heb nooit iemand verkracht. Ik heb in mijn leven af en toe met m’n lul nagedacht in plaats van m’n hoofd. Als ik overspel heb gepleegd, was dat met wederzijdse instemming.”

De Munk zegt ook ‘kapot’ te zijn door de beschuldigingen en noemt het een ‘atoombom op zijn gezin’. “Eigenlijk ben je al veroordeeld”, vindt hij. ,,Mijn karakter is kapotgemaakt.” De zanger vertelde toen ook al  dat hij wil ‘dat de onderste steen boven komt’.