BINNENKIJKEN – Danny Blind (‘Sparta is mijn grote liefde’) zet zijn Diemense villa in de uitverkoop voor 1.15 miljoen

0
Danny Blind heeft zijn villa in Diemen in de uitverkoop gedaan. De voormalige Ajacied (‘Sparta is zijn grote liefde!’) en bondscoach van Oranje vraagt er nu nog ‘maar’ 1.15 miljoen euro voor.

Eerder vroeg Blind 1.249.500 euro, maar voor de prijs meldde zich geen kopers voor de villa met een vloeroppervlak van 216 m2 en de grote, 145 m2, tuin. Verdeeld over de twee verdiepingen zijn er zeven kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers. De keuken is uitgevoerd in hoogglans rood en heeft een kookeiland annex bar.


Opvallend detail in de woonkamer de vleugel. Of Blind er ook op speelt is onbekend. Lezen lijkt wel een hobby van Blind gezien de boeken over  Johan, Neeskens en Sjaak Swart op de vleugel.

Zelf kocht Blind de villa die nu te koop staat in 1998 voor, omgerekend, 454.000 euro. Er rust nog een hypotheek op van net geen 630.000 euro. De villa van Blind ligt aan de rand van het natuurgebied Diemenpolder.


Bij Ajax beleefde Danny Blind zijn hoogtijdagen als voetballer, maar voor de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal in Amsterdam neerstreek speelde hij zeven jaar voor Sparta Rotterdam. Aan zijn tijd op Het Kasteel bewaart Blind goede herinneringen. “Sparta is mijn eerste liefde en dat gaat nooit over”, liet Blind weten aan RTV Rijnmond. “Bijna heel Nederland heeft wel een goed gevoel bij Sparta. De gunfactor bij die club is heel groot, doordat het een historische en traditionele club is. Als ik bij Sparta kom, dan zijn de mensen hartstikke vriendelijk en aardig. Soms zijn die mensen wel te aardig. Ongetwijfeld zullen er ook vervelende mensen rondlopen, maar die kom ik niet tegen.”

Na zijn carrière als voetballer vervulde Blind diverse functies bij Ajax. Zijn zoon, Daley Blind, speelt nu bij de Amsterdammers. Over de tijd van Blind sr. bij Sparta was de huidige Ajax-speler niet goed op de hoogte. “Hij vindt dat ik hem beter had mogen bijpraten”, aldus Blind. “Maar op het moment dat ik met hem over voetbal praatte, zat ik in de gloriejaren van Ajax.”

Share.