Dani wint The Voice; blikvanger Hanin dreigt Nederland te worden uitgezet

0

Het elfde seizoen van The Voice of Holland is gewonnen door Dani van Velthoven (21) uit Purmerend. In de finale concurrenten Sem en Nienke achter zich. Ook Jasper, de meest besproken kandidaat van dit seizoen, sneuvelde in het zicht van de haven. Jasper was voor coach Anouk wel de reden om te pleiten voor een nieuwe opzet van de show. De Syrische zangeres Hanin Al Kadamani (18), die afgelopen seizoen zoveel indruk maakte in The Voice of Holland en tijdens de finale een gastoptreden gaf, dreigt inmiddels uit Nederland te worden gezet . Haar aanvraag voor een verblijfsvergunning is afgewezen.

“Je hebt een compleet unieke stem,” zei Dani’s coach Waylon. “Je bent gewoon af.” De altijd kritische Anouk, die hem uiteindelijk zou begeleiden, ontdooide: “Ik voel het meteen in mijn lichaam en dat gebeurt niet heel erg snel.” Ook de kijkers gaven hem de meeste stemmen. “Dankjewel Anouk, dankjewel mijn moeder, zonder jullie had ik hier niet gestaan,” was Dani’s eerste reactie.


Naar aanleiding van de finaleplaats van de lang niet altijd zuiver zingende pleitte Anouk de kijkers pas te laten stemmen in de finale, als er nog twee kandidaten over zijn. Tot die tijd hakken de coaches knopen door, eventueel met een extra jury. Geld is in elk geval geen issue. “Als het daarom gaat; ik wil best een deel van mijn salaris inleveren. Als het maar fair gaat.”

De Syrische zangeres Hanin Al Kadamani (18), die afgelopen seizoen zoveel indruk maakte in The voice of Holland en tijdens de finale een gastoptreden gaf, dreigt inmiddels uit Nederland te worden gezet . Haar aanvraag voor een verblijfsvergunning is afgewezen, vertelden Martijn Krabbé en The Voice winnares Dani in de talkshow van Beau.


“Ik dacht dat ik haar nooit meer terug zou zien na haar avontuur bij The Voice,” zei Krabbé, presentator van de talentenjacht. Hij wist te vertellen dat Hanin sinds enige tijd in een azc in Ter Apel verblijft. “Ondanks al haar succes. Omdat er allemaal bureaucratische hobbels zijn voor hun verblijfsvergunning.”

Probleem bij Hanin is dat zij vanuit Syrië eerst naar Venezuela is gegaan en vervolgens terugging naar Syrië. Nederland is dus niet het eerste land waar ze naartoe vluchtte en volgens Voice-winnares Dani moet ze nu bewijzen dat ze geen verblijfsvergunning heeft gekregen in Venezuela. Hanin, die al sinds haar achtste zingt en eerder te zien was in de RTL 4-show All together now, was een van de blikvangers van het afgelopen seizoen van The Voice. Bij haar auditie, die afgelopen jaar werd opgenomen, was toen drie jaar in Nederland en sprak de taal volgens coach Ali B beter dan hij.