RTL-ster DAN KARATY na 25 jaar aan alcohol verslaafd te zijn geweest: ‘Verplicht aan gezin om drankprobleem te delen’

0

(Beeld: RTL/William Rutten)

Dan Karaty (45) heeft 25 jaar met een drankprobleem rondgelopen voor hij gisteren zijn alcoholverslaving deelde met de wereld. Dat deed hij voor zijn vrouw en kinderen. “Ik was het verplicht aan mijn gezin.”


Het was moeilijk voor zijn vrouw, vertelde de Amerikaanse choreograaf bij Beau. Ook zij moest zijn drankprobleem namelijk geheimhouden. “Ze wist er altijd van. Maar ik zei altijd tegen haar dat ik het onder controle had.” Ook nadat hij met zijn vrouw kinderen kreeg, verdween zijn drankprobleem niet. Hij noemt het nu ‘oneerlijk’ tegenover haar.

Dan Karaty hield zijn drankprobleem wel voor zijn kinderen verborgen. Hij dronk weleens alcohol een drankje  in het bijzijn van zijn kinderen, maar  wachtte tot ze naar bed waren voordat hij echt veel dronk. Op een dag, na de avond ervoor veel te hebben gedronken, zag hij er slecht uit, vertelde hij in de talkshow op RTL 4. Zijn dochter zei:” je ziet er niet goed uit. Dat was het moment dat ik naar mijn vrouw ging en zei: ik trek het niet meer. Maar ik weet zelf niet hoe ik het moet oplossen.”


In de kwart eeuw dat hij zijn drankprobleem had overtuigde hij zich er steeds weer van dat hij zijn verslaving onder controle had. ‘Maar dat had ik niet’. Hij wist dat hij hulp moest zoeken. “Die hulp kreeg ik uiteindelijk in de kliniek”. De Amerikaan deelt het nieuws dat hij jarenlang tegen zijn familie, vrienden en zichzelf heeft gelogen nu ook op Instagram in de hoop anderen hiermee te helpen.

“Ik vermeed hulp omdat ik te trots, beschaamd en bang was. Nu leef ik het leven in het nu, dag voor dag en ben ik dankbaar voor al mijn zegeningen”, vertelt hij in het januarinummer van &C.