Dag des oordeels over miljoenen HAZES-erfenis: rechtbank doet uitspraak in zaak tussen Roxeanne en Rachel

0

De dag des oordeels! Vandaag, donderdag, doet de Utrechtse rechtbank uitspraak in het kort geding over de miljoenenerfenis van André Hazes. Een zaak die dochter Roxeanne aanspande tegen moeder Rachel. Volgens Roxeanne en een voormalig testamentair bewindvoerder profileert Rachel zich ten onrechte als erfgename van de overleden André Hazes. Is de Hazes-weduwe wel of geen erfgenaam van de Hazes-miljoenen?

De 30-jarige zangeres eiste twee weken geleden in een kort geding dat de rechtbank haar moeder Rachel verbiedt om zich “op enigerlei wijze te afficheren als erfgenaam in de nalatenschap van André Hazes”. Volgens de advocaten van Roxeanne was Rachel in een scheidingsprocedure verwikkeld met de volkszanger ten tijde van zijn overlijden in september 2004, waardoor ze geen erfgename zou zijn. Royce de Vries, advocaat van Rachel, zei dat zijn cliënte na de dood van de volkszanger integer heeft gehandeld en dat Rachel en André ten tijde van zijn overlijden weer bij elkaar waren.


Een deel van het testament van André Hazes werd gepubliceerd door weekblad Privé. Rachel verklaarde daar “verontwaardigd en teleurgesteld” over te zijn. Ze zei ook dat daardoor “een volstrekt vertekend beeld van de werkelijkheid is ontstaan”.

In het testament zou de zanger hebben bepaald dat zijn nalatenschap in gelijke mate moest worden verdeeld onder zijn echtgenote en zijn twee jongste kinderen, maar onder één voorwaarde: dat er geen echtscheiding zou zijn uitgesproken, of geen verzoek daartoe zou zijn gedaan. Weekblad Privé beschikt over de stukken waarin duidelijk staat dat Rachel in dit geval helemaal niets zou erven.


Rachel bestreed in de rechtszaal niet dat zij een echtscheiding had aangevraagd, maar liet weten dat alles weer goed was tussen André en haar. Als bewijs wees zij op een op haar vinger getatoeëerde trouwring, die ook André had laten zetten. In de rechtszaal, waar Roxeanne wegens ‘mentale problemen’ niet bij was, maakte Rachel een aangeslagen indruk.

In een vorige week gedeelde verklaring beklaagde Rachel zich door het publiek te worden ‘veracht, bespot en ronduit uitgelachen. Ik vraag mij af of men zich realiseert wat hiervan de impact is’. Zo noemde Johan Derksen haar op televisie een ‘oplichtster’. Donderdagmiddag wordt duidelijk hoe de rechter denkt over Andrés laatste wil en de uitvoering daarvan door weduwe Rachel.